Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Αλλο ψήφισαν, άλλο δημοσιεύτηκε

Με ωμή παρέμβαση του περιφερειάρχη και τη συνεργασία του δημάρχου ο Εσωτερικός Κανονισμός έγινε αγνώριστος, έτσι που να προσαρμοστεί καλύτερα στις κυβερνητικές επιδιώξεις

Σε αγαστή συνεργασία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας και του Δημάρχου Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλου παραποιήθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η 1358/30/12/96, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως(ΦΕΚ 974Β/3/11/97) και με την οποία επί της ουσίας παραβιάζεται κι αυτό ακόμα το Σύνταγμα. Πρόκειται για αλλοίωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε την έγκριση νέου κανονισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Περιστερίου. Η παραποίηση είναι τέτοιας έκτασης - αλλοιώθηκε σε τετρακόσια σημεία - με αποτέλεσμα να μετονομαστούν όργανα όπως από "ειδική υπηρεσία" σε "δημοτική αστυνομία", να καταργηθούν όργανα και συνολικά να γίνουν "επεμβάσεις" σε όλη σχεδόν την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει του νόμου, ο περιφερειάρχης έχει δικαίωμα να ελέγξει μόνο αν μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου είναι σύννομη και όχι να παρέμβει στην απόφαση. Στην περίπτωση που θεωρήσει ότι δε συμβαδίζει με τον νόμο, υποχρεούται να την επιστρέψει στο δημοτικό συμβούλιο για τροποποίηση. Η παραποίηση της απόφασης έγινε αντιληπτή από δημοτικούς συμβούλους με πρωτοστατούντες τους συμβούλους της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Περιστερίου, που, κάνοντας χρήση του κανονισμού λειτουργίας, έφεραν το θέμα με 13 υπογραφές (12 της μειοψηφίας και 1 της συμπολίτευσης) σε τακτική συνεδρίαση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

"Αφού το θέμα συζητήθηκε επί τρίωρο, τόνισε στο "Ρ" ο επικεφαλής της ΔΑΣΠ Ν. Αρβανίτης,το προεδρείο και ο Δήμαρχος έκαναν δεκτή πρόταση δημοτικού συμβούλου για αναβολή του θέματος. Η συνεργασία μεταξύ δημάρχου και γενικού γραμματέα της περιφέρειας φάνηκε από την όλη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ξεκάθαρα έγινε φανερό πως αντάλλαξαν μεταξύ τους αλληλογραφία για το θέμα. Με την κωλυσιεργία που τώρα υπάρχει νομιμοποιείται η αυθαίρετη παραποίηση της απόφασης, αφού αν δεν προσβληθεί μέχρι το τέλος Δεκέμβρη, το 1998 νομιμοποιείται η παραποίηση και απαγορεύεται κάθε τροποποίηση εσωτερικών κανονισμών, αφού είναι προεκλογική περίοδος. Ολοκληρώθηκε έτσι η επέμβαση στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβιάστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του, ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια στη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

"Είναι, τόνισε ο σύμβουλος της ΔΑΣΠ, μια ενέργεια που προέρχεται από άλλες εποχές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού".

Την αντίδρασή του απέναντι σε μεθοδεύσεις του δημάρχου στην τροποποίηση του κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας εκφράζει με ανακοίνωσή του και ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου και τονίζει χαρακτηριστικά: "Οι επιδιώξεις της Διοίκησης να εφαρμόσουν ακόμη και τώρα τα "ύποπτα" σχέδιά τους ως προς την εξωθεσμική λειτουργία οργάνων αλλά και συνολικά τις αρνητικές μεθοδεύσεις για το σύνολο του Οργανισμού δηλώνουμε ότι και πάλι θα μας βρουν αντιμέτωπους ενωμένους και δυναμικά διεκδικητικούς στην ακύρωση των σχεδίων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ