Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Βρήκε, στα σκουπίδια, πρόφαση για να φέρει εργολάβο

Αυτό θα πει "στοχοπροσήλωση"! Ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης, προκειμένου να προωθήσει με κάθε τρόπο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, ανακάλυψε στις γιορτές των Χριστουγέννων το πρόσχημα για να βάλει στο χώρο της καθαριότητας τους ιδιώτες. Επικαλούμενος φανταστικές ανάγκες για την αποκομιδή των απορριμμάτων - που υποτίθεται πως θα προκύψουν εξαιτίας των εορτών - ο δήμαρχος ανέθεσε σε ιδιώτη εργολάβο τη μεταφορά των σκουπιδιών του δήμου στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, αφού, βέβαια, πρώτα οι εργαζόμενοι του δήμου θα έχουν μαζέψει τα σκουπίδια. Για να συντομέψει, υποτίθεται, τις διαδικασίες, ο δήμαρχος αναγκάζει την υπηρεσία καθαριότητας να μαζέψει μεν τα σκουπίδια, αλλά να μην τα μεταφέρει με τα δημοτικά αυτοκίνητα στη χωματερή. Οι υπάλληλοι διατάσσονται να τα πετάξουν σε ένα χώρο του δήμου, απ' όπου ο ιδιώτης θα τα πάρει για να τα πάει στη χωματερή. Η όλη μεθόδευση που έχει τα χαρακτηριστικά του "δώρου" σε κάποιον "ημέτερο", προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Η Ομοσπονδία αφού επισημαίνει τους κινδύνους για το περιβάλλον που συνεπάγεται η "λύση" Λογοθέτη, τονίζει ότι πραγματικός στόχος του δημάρχου είναι να φορτώσει νέα οικονομικά βάρη στον εργατόκοσμο, καθώς και να εκχωρήσει αρμοδιότητες στους ιδιώτες. Η απόφαση αυτή, τονίζεται, φανερώνει για ακόμα μια φορά την πολιτική που ακολουθείται. Μια πολιτική που λειτουργεί προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και του κέρδους, την οποία τελικά πληρώνει ο λαός.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει ως αντιλαϊκή την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και καλεί τους εργαζόμενους του δήμου να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την εξέλιξη αυτή. Παράλληλα, καλεί τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στον ΕΣΔΚΝΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μην αποδέχονται από τον ιδιώτη εργολάβο του Δήμου Πειραιά τα απορρίμματα που μεταφέρει.

Ο εργατόκοσμος του Πειραιά, καταλήγουν οι συνδικαλιστές, πρέπει να καταδικάσει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ενώσει τη φωνή του με τους εργαζόμενους σε αυτήν. Να απαιτήσουμε μαζί, ώστε τα κοινωνικά αγαθά και οι υπηρεσίες δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος να μην αποτελέσουν εμπορεύσιμα είδη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση στη συνάντηση δημάρχων της Δυτικής Αθήνας (2019-10-30 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση δρομολογεί πλήρη ιδιωτικοποίηση (2012-03-28 00:00:00.0)
Πολιτική για τα... σκουπίδια! (2003-05-04 00:00:00.0)
Επικίνδυνες πρακτικές στον ορίζοντα (2003-04-23 00:00:00.0)
Το Θριάσιο δεν αντέχει και χωματερή (2003-04-12 00:00:00.0)
Να ανατρέψουμε την αντιπεριβαλλοντική κυβερνητική πολιτική (2002-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ