Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρίστανε το μάγο

Το μάγο παρίστανε ο 44χρονος υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, Μουσταφά Αμέτ από την Κομοτηνή. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα τελευταία χρόνια είχε μετατρέψει το σπίτι του στην Ελευσίνα (Σύρμαλη 20) σε χώρο μαγικών τελετουργιών.

Προσποιούμενος άλλοτε τον εξορκιστή και άλλοτε το χότζα εξαπατούσε ανθρώπους που είχαν ψυχολογικά και άλλα προβλήματα και κατάφερνε να αποκομίζει τεράστια οφέλη. Εκμεταλλευόμενος τον πόνο τους, τους έλεγε ότι μπορεί να λύσει τα μάγια, να γιατρέψει ασθένειες ή να προσφέρει σε άτεκνα ζευγάρια την ικανότητα τεκνοποίησης. Η σύλληψή του επιτεύχτηκε όταν παγιδεύτηκε από ζευγάρι αστυνομικών, οι οποίοι ζήτησαν δήθεν τη βοήθειά του για να ξεπεράσουν τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Στο πρώτο ραντεβού ο "μάγος" τους είπε ότι ήθελε 200.000 δραχμές για να τους "θεραπεύσει". Εκτός από τα χρήματα ζήτησε να του φέρουν μέλι, νερό από εφτά εκκλησίες, ενώ η γυναίκα έπρεπε να έχει μαζί της και τις πιτζάμες της. Στο δεύτερο ραντεβού ο μάγος ζήτησε από την αστυνομικίνα να φορέσει τις πιτζάμες της και να προχωρήσει μόνη της στα ενδότερα. Τον συνέλαβαν άλλοι αστυνομικοί, όταν άρχισε την τελετουργία του.

Στον προθάλαμο υπήρχαν πολλοί ανυποψίαστοι πελάτες, ακόμα και από την επαρχία, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είχαν αποκτήσει εξάρτηση από αυτόν. Στο γραφείο του βρέθηκαν πολλά μπουκάλια με νερό και λάδι, αρωματικές και φυτικές ουσίες, επιστολές και φωτογραφίες γυναικών, ανδρών και παιδιών και ένα πελατολόγιο με σημειώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ