Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση το Σάββατο για το ωράριο

Το θέμα έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση

Εξω από τέσσερα κεντρικά καταστήματα του "Κωτσόβουλου" θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους με την παράταση του ωραρίου του Σαββάτου ως τις 9 το βράδυ, που αποφάσισε η επιχείρηση, εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ κι αυτό το Σάββατο. Πρόκειται για τα καταστήματα της Ομόνοιας, του Περιστερίου, της Νέας Ιωνίας και του Παγκρατίου. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ και το Σωματείο του Ηρακλείου Κρήτης μελετά το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στα καταστήματα της επιχείρησης.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων κήρυξε για το Σάββατο στάση εργασίας που ισχύει για όσα καταστήματα παρατείνουν το ωράριό τους μετά τις 4 το απόγευμα. Με συνεχείς εξορμήσεις στα καταστήματα οι συνδικαλιστές ενημερώνουν τους εργαζόμενους για την κινητοποίηση του Σαββάτου, αλλά και για τη στάση εργασίας, καλώντας τους ταυτόχρονα να συμμετάσχουν.

Στο μεταξύ ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Αυδής,με αφορμή την παράταση του ωραρίου από την επιχείρηση, επανέφερε το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας ερωτάται τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση μετά και τη νέα προκλητική ενέργεια των πολυκαταστημάτων και ποια μέτρα πρόκειται να πάρει και πότε, ώστε να θεσπιστεί νομοθετικά ότι τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά για τρεις μέρες μέχρι τις 8μμ (8.30μμ για τους καλοκαιρινούς μήνες), για άλλες τρεις (συμπεριλαμβανομένου και του Σαββάτου) έως τις 3μμ (3.30μμ για τους καλοκαιρινούς μήνες) και να κατοχυρώνεται η κυριακάτικη αργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ