Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε θέση "μάχης" για το φορολογικό

Σύσκεψη για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας, ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο, πραγματοποιήθηκε χτες στη ΓΣΕΕ

Σε κατάσταση ετοιμότητας, για την "υποδοχή" του αντεργατικού φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία, βρίσκονται η ΓΣΕΕ,οι ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων, οι εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν χτες σε σύσκεψη στα γραφεία της Συνομοσπονδίας για την καλύτερη οργανωτική προετοιμασία της απεργίας.

Η βασική κατεύθυνση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κατά τη χτεσινή σύσκεψη, ήταν η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης. Η προετοιμασία αυτή περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων από τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες, την έκδοση ενημερωτικού υλικού, την προπαγάνδιση των αιτημάτων και των στόχων της κινητοποίησης.

Στα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης, δηλαδή την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς στο ύψος του ετήσιου εισοδήματος ανειδίκευτου εργάτη, καθώς και τη συζήτηση για φορολογική μεταρρύθμιση με βάση τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, αναφέρθηκε ο Γ. Ορφανός,μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ.

Ο Γ. Μαυρίκος,γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις με τους φορολογικούς νόμους χτυπούν το βιωτικό επίπεδο των εργαζομένων και ενισχύουν τα μονοπωλιακά συμφέροντα. Σημείωσε ακόμα ότι και το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί έχει τον ίδιο χαρακτήρα, στα πλαίσια του προγράμματος "σύγκλισης".

Για τα αιτήματα της κινητοποίησης, τόνισε ότι η κατάργηση των προκλητικών φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου με την ταυτόχρονη διαφύλαξη των εργατικών κατακτήσεων, η μη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων, η μείωση του ΦΠΑ για είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, πρέπει να αποτελέσουν μαζί με τα άλλα αιτήματα, τη συνολική πρόταση για δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση.

Ειδικότερα για την κινητοποίηση, σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί κατεύθυνση προοπτικής του αγώνα, ενώ υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι μιας σειράς επιχειρήσεων, όπως της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, της ΣΟΦΤΕΞ, των ναυπηγείων, μαζί με τους ναυτεργάτες, βρίσκονται σε κινητοποίηση και πρέπει να εκφραστεί η αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζομένων σ' αυτούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 29 Μάρτη απεργούμε! (2007-03-23 00:00:00.0)
Προς νέα απεργία προχωρά η ΓΣΕΕ (1997-11-27 00:00:00.0)
"Μπλόκο" στο φορολογικό (1997-01-22 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στην πανεργατική απεργία (1997-01-21 00:00:00.0)
Απεργία για το φορολογικό (1997-01-08 00:00:00.0)
Απεργία την Πρωτομαγιά (1996-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ