Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δε συζητά με απεργούς η κυβέρνηση!

Προκλητικές δηλώσεις Σουμάκη - Δρυ

"Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Να σταματήσουν την απεργία για να κάνουμε διάλογο"!Σ' αυτή την προκλητική δήλωση προχώρησε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκης,μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ομως οι κυβερνητικές προκλήσεις δε σταματάνε εδώ. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς εξέδωσε έγγραφο με ημερομηνία 14 Γενάρη, με το οποίο επιχειρεί να διασπάσει το μέτωπο των ναυτεργατών σε ανώτερα και κατώτερα πληρώματα, αλλά και να διαχωρίσει τους ναυτεργάτες από τους υπόλοιπους κλάδους εργαζόμενων, χαρακτηρίζοντάς τους ουσιαστικά προνομιούχους, επειδή υποτίθεται ότι καταβάλλουν μικρή φορολογία!

Ειδικότερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας χαρακτήρισε τη ναυτεργατική απεργία ως αδικαιολόγητη (!) επειδή - όπως είπε - η κυβέρνηση με τη νέα πρόταση που παρουσίασε για το φορολογικό ζήτημα του κλάδου έδειξε την... καλή της θέληση. Για τα υπόλοιπα αιτήματα των ναυτεργατών σημείωσε: "Η διευθέτηση του ασφαλιστικού είναι πέρα και έξω από οποιοδήποτε νομικό πλαίσιο" (!), ενώ η απασχόληση και η σύνθεση των οργανικών πληρωμάτων είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λύσουν οι ναυτεργάτες με τους εφοπλιστές!

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"Γ. Μανουσογιαννάκης,αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού, δήλωσε: "Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ζήτησε σήμερα να σταματήσουμε την απεργία για να κάνουμε διάλογο μαζί του! Εκτός ότι αυτό μας θυμίζει τον μακαρίτη τον Λάσκαρη,υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση μάλλον έχει χάσει το "μέτρο". Διάλογο, αλλά δυστυχώς διάλογο κουφών, κάναμε επί ένα μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξουμε μια αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης. Ισχυρίζεται ο υπουργός ότι έδειξε καλή θέληση η κυβέρνηση απέναντι στους ναυτεργάτες και στα αιτήματά τους. Ισως να εννοεί καλή θέληση την αύξηση της φορολογίας των ναυτεργατών, τον ολοκληρωτικό αφανισμό των Ελλήνων ναυτεργατών που μας υποσχέθηκε ότι μας περιμένει ή την παραπέρα υποβάθμιση των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης των ναυτεργατών. Η καθολική συμμετοχή και αποφασιστικότητα των συναδέλφων μας, είμαστε σίγουροι ότι θα κάμψει την αδιαλλαξία και της κυβέρνησης και των εφοπλιστών. Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους που μέχρι σήμερα μας έχουν συμπαρασταθεί και να ζητήσουμε για άλλη μια φορά ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια και συμπαράσταση. Η δικιά μας νίκη και επιτυχία είναι νίκη και επιτυχία όλης της εργατικής τάξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ