Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Τη Δευτέρα ξεκινά η απεργία διαρκείας

Σε διαδικασία γενικών συνελεύσεων οι δάσκαλοι. Τη συμπαράστασή τους στους καθηγητές εκφράζουν οι γονείς στο Περιστέρι

Τέσσερις μέρες πριν την έναρξη της απεργίας των καθηγητών, ο υπουργός Παιδείας φέρνει τα θέματα της παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε σύσκεψη στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των διάφορων φορέων, καλώντας τους να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Χτες, πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο σύσκεψη ενημέρωσης για τις κινητοποιήσεις των καθηγητών από την ΟΛΜΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των απεργιακών επιτροπών των ΕΛΜΕ της Αττικής, πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων σχολών της Αθήνας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των καθηγητών, καθώς από τη Δευτέρα 20 Γενάρη προχωρούν στην υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας με τη μορφή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών. Τη δεύτερη μέρα της απεργίας οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι.

Στο μεταξύ, τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη της απεργίας των καθηγητών, ο υπουργός Παιδείας πρόκειται να παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο εισήγηση που θα αφορά την παιδεία και στις τρεις βαθμίδες, σε μια προφανή προσπάθεια να μετριάσει το πολιτικό κόστος από τις επερχόμενες κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή σε διαδικασία γενικών συνελεύσεων βρίσκονται μέχρι και τις 24 Γενάρη οι διδασκαλικοί σύλλογοι της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για τριήμερη απεργία του κλάδου τις μέρες συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο. Οι αποφάσεις των συλλόγων θα μεταφερθούν στη γενική συνέλευση των προέδρων των συλλόγων στις 25 Γενάρη, όπου και θα ληφθεί και η τελική απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων των δασκάλων.

Σύσκεψη φορέων στο Περιστέρι

"Γονείς, μαθητές στηρίζουμε τους αγώνες των εκπαιδευτικών, στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των μαθητών στη μόρφωση με μέτρα ενίσχυσης και αναβάθμισης του δωρεάν και ενιαίου χαρακτήρα της δημόσιας παιδείας".

Με αυτά τα λόγια η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου καλεί τους φορείς του δήμου σε σύσκεψη για την ενημέρωση σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων υποστήριξής τους που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Παν. Τσαλδάρη 2). Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και αντιπρόσωποι της Ενωσης, των 15μελών γυμνασίων και λυκείων, εκπρόσωποι των ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών "Ελλη Αλεξίου" και της Α ΕΛΜΕ Γ Περιφέρειας Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ