Πέμπτη 16 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στους δήμους

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 3 και 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ) ενάντια στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας.

Τα αιτήματα της ΠΟΕ - ΟΤΑ είναι:

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο, φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών. Ακόμα, επίλυση του προβλήματος του προσωπικού των ΟΤΑ, με τακτοποίηση των εκτάκτων με μονιμοποίησή τους και τέλος την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" (ΔΕ) στους ΟΤΑ υπενθύμισε στο ΓΣ τη διαφωνία στον καθορισμό του διεκδικητικού πλαισίου, καθώς είχε προτείνει να προστεθούν τα αιτήματα για:

Νομοθετική κατοχύρωση της ΑΤΑ, αυξήσεις στους μισθούς κατά 30%, όσο και οι πραγματικές απώλειες των εισοδημάτων των εργαζομένων από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας. Τέλος, την προώθηση για λύση ασφαλιστικών θεμάτων όπως:

Σύνταξη στα 58 χρόνια για τους μόνιμους εργαζόμενους του δημοσίου δικαίου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ήδη ισχύει για τους ιδιωτικού δικαίου). Ενιαίο επιδοματικό καθεστώς για τους εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των ΟΤΑ (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κλπ.). Αύξηση του εφάπαξ μονίμων εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ