Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκβιασμοί Αγαπητού στη Σάμο

ΣΑΜΟΣ.-

Το σπάσιμο των νεύρων των 55 περίπου ναυτεργατών του πλοίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ,του εφοπλιστή Αγαπητού,που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Σάμου, επιχειρεί ο πλοιοκτήτης. Ετσι, το εσωτερικό του πλοίου, με εντολή του, παραμένει χωρίς ρεύμα, ενώ λειτουργεί μόνο η εφεδρική γεννήτρια για το βράδυ, κι αυτό γιατί ο νόμος επιβάλλει στα πλοία που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές να έχουν αναμμένα τα φώτα το βράδυ.

Επίσης, με εντολή του πλοιοκτήτη, δε χορηγείται ξηρά τροφή όπως ορίζει ο νόμος, με συνέπεια αρκετοί από τους ναυτεργάτες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε από παρέμβαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρο Σάμου,ο οποίος επισκέφτηκε το πλήρωμα και κατέβαλε οικονομική ενίσχυση. Στους ναυτεργάτες συμπαρίσταται, επίσης, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων.

Χτες ο καπετάνιος του πλοίου, καθ' υπόδειξη του πλοιοκτήτη, έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση να "λύσει" το καράβι από Σάμο για Πειραιά και εκεί να συνεχίσει την απεργία. Ομως, τα μέλη του πληρώματος καταψήφισαν την πρόταση. Τους εκβιασμούς του εφοπλιστή κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία".

Αργά το βράδυ μέλη του πληρώματος και ιδιαίτερα μηχανικοί απειλούνταν με απόλυση και αντικατάσταση, προκειμένου να αποπλεύσει το πλοίο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ