Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
"Μπλόκο" και σήμερα στην παράταση

Συγκεντρώσεις στα καταστήματα "Κωτσόβολος" και στάση εργασίας σε όλους όσοι ασυδοτούν

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να "περάσει" η απόφαση της επιχείρησης "Κωτσόβολος ΑΕ" για παράταση του ωραρίου λειτουργίας της τα Σάββατα έως τις 9 το βράδυ, εμφανίζονται εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ που σήμερα στις 4 το απόγευμα πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε τέσσερα καταστήματα της Αθήνας (Ομόνοια, Νέα Ιωνία, Περιστέρι και Παγκράτι) και ένα της Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων έχει κηρύξει και στάση εργασίας μετά τις 4μμ που ισχύει για όσα καταστήματα παρατείνουν το ωράριό τους.

Στο μεταξύ πολλά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει τις επαφές με τους επαγγελματοβιοτέχνες και εξετάζουν το ενδεχόμενο του συντονισμού της δράσης, αυτό εξάλλου θα είναι και το θέμα της πανελλαδικής σύσκεψης των σωματείων που αναμένεται να γίνει.

Τα κυριότερα αιτήματα των εμποροϋπαλλήλων αφορούν σε οριοθέτηση της λειτουργίας των καταστημάτων με συγκεκριμένη ώρα έναρξης και λήξης που δεν θα ξεπερνά τις 4μμ, τρία απογεύματα κλειστά - Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη, κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου, νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.

Στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων τάσσεται και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας το οποίο αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, τον οποίο καλεί να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση του ωραρίου με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων. Το ΕΚΑ αποφάσισε ακόμα να καλέσει σε σύσκεψη τους φορείς των εργαζομένων στο εμπόριο.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΑ καταγγέλλει τους μεγαλοκαταστηματάρχες για την προκλητική τους στάση και τονίζει ακόμα: "Η στάση αυτή είναι μόνο ένας κρίκος στην αλυσίδα της ασύδοτης δράσης των εργοδοτών σε βάρος των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων και την ενεργητική τους συμπαράσταση στην προσπάθειά τους να μη λειτουργήσουν τα καταστήματα το απόγευμα του Σαββάτου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ