Κυριακή 19 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ

Ο συνταξιούχος δικηγόρος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ από τον Βύρωνα, ύστερα από τη γνωστοποίηση των ΜΜΕ γιαπραγματοποίηση σύσκεψης του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, για την ίδρυση ειδικού σώματος άμεσων ελέγχων φουσκωμένων λογαριασμών, γράφει: "... η συγκρότηση αυτή - κατά τη γνώμη μου - είναι για "να ρίξει στάχτη στα μάτια" των υφιστάμενων καταναλωτών,τη νομιμοφανή κλοπή των πορτοφολιών τους απ' την ΕΥΔΑΠ". Και σημειώνει μερικές περιπτώσεις γειτόνων του που είχαν λογαριασμούς φουσκωμένους, όπως: Κατανάλωση με 99 κ.μ. από 4 - 8 - 96 έως 3 - 11 - 96 με ποσό λογαριασμού 53.000 δρχ. Ο ίδιος αριθμός στις 16 - 12 - 96 έδειχνε κατανάλωση νερού 29 κ.μ., από τις 3 - 11 - 96, δηλαδή σε 45 μέρες. "Αρα - τονίζει - έως την επόμενη καταμέτρηση στις 3 - 2 - 97, θα φθάσει στα 60 κ.μ. Και γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία διαρροή νερού σ' αυτό το ρολόι από τις 4 - 8 - 96 μέχρι σήμερα. Και ενώ η εν λόγω οικογένεια σε προηγούμενη περίοδο από τις 4 - 5 - 96 έως 3 - 8 - 96 που ήταν συγκεντρωμένη ολόκληρη στο σπίτι είχε κατανάλωση νερού 42 κ.μ., ήτοι λογαριασμός 10.900 δρχ., τώρα που τα μέλη της δεν ήσαν όλα παρόντα έχει τον φουσκωμένο παραπάνω λογαριασμό".

Και αναρωτιέται παρακάτω ο επιστολογράφος πώς θα είναι το καθεστώς της ΕΥΔΑΠ αν ιδιωτικοποιηθεί, αφού τώρα που ο Οργανισμός είναι κρατικός υπάρχουν τέτοια κρούσματα σε βάρος των καταναλωτών, που εύλογα γεννούν όχι μόνο την καχυποψία αλλά και την αγανάκτησή τους, ενώ παράλληλα βρίσκονται δέσμιοι της απειλής από μέρους της ΕΥΔΑΠ ότι θα τους "κόψουν" το νερό εάν δεν πληρώσουν.

Κλείνοντας την επιστολή του ο Γ. Ιωαννίδης, προτείνει: "Κάθε καταναλωτής την ημέρα της μέτρησης να βρίσκεται και αυτός παρών μαζί με ένα μάρτυρα στην καταμέτρηση, ώστε όταν έρθει λογαριασμός όχι σωστός, να πάει τους αρμόδιους στα δικαστήρια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ