Κυριακή 19 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Πολύτιμο φυλακτό

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ,αξ/κός του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, Αθήνα. Θέλω να σ' ευχαριστήσω μαζί και όλους όσοι συνέβαλαν για την έκδοση των 2 τόμων που αναφέρονται στο ΔΣΕ. Εργο που βασίζεται σε ντοκουμέντα όπως τα πρωτότυπα τεύχη "Δημοκρατικός Στρατός" (στρατιωτικοπολιτικό όργανο του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ) και περιέχει όλα τα αυθεντικά στοιχεία της μεγάλης αυτής Εποποιίας του ένοπλου κινήματος των καταδιωκόμενων αγωνιστών. Αξιοι ευγνωμοσύνης όλοι αυτοί που τα φύλαξαν με κίνδυνο της ζωής τους.

Από τις πρώτες κιόλας αράδες ρίγος συγκίνησης με κατείχε και οι μνήμες, όλες αυτές που κρατάν μέσα μου ζωντανά χρόνια τώρα, "επισκέφθηκαν" το μυαλό μου περισσότερο έντονα από κάθε άλλη φορά. Είναι οι αγώνες μέσα από τον ΕΛΑΣ και αργότερα στο Δημοκρατισμό Στρατό με τους συντρόφους μου, οι μάχες, οι ατελείωτες μάχες που δώσαμε μαζί σε βουνά, κάμπους και χαράδρες. Παρέα ματώσαμε, πονέσαμε, πεινάσαμε, τραυματιστήκαμε. Παρέα κουβαλήσαμε και θάψαμε τους νεκρούς συντρόφους μας. Πολλοί από μας μείναμε πιστοί μέχρι το τέλος της ζωής (όσοι έφυγαν) στα οράματα, ιδέες, ιδανικά μας, ακολουθώντας ο καθένας το δρόμο που του όριζε ο αγώνας αυτός. Αλλοι χάθηκαν κι άλλοι ακολούθησαν το δρόμο του κυνηγητού και της εξορίας. Είναι καθήκον όλων όχι μόνο των αντιστασιακών, στους οποίους ανήκει δικαιωματικά η Ιστορία αυτή, αλλά και της νεότερης γενιάς να προμηθευτούν αυτό το πολύτιμο "φυλακτό" και να παραδειγματιστούν από τις παρακαταθήκες που εμείς αφήσαμε.

Να δούμε την αλήθεια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,Κολωνός Αθήνα. Στη χώρα μας η ανεργία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, κλείνουν εργοστάσια χρήσιμα για το μέλλον της. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας ξεπουλήθηκαν και συνεχίζουν να περνάν στους ξένους και ντόπιους ληστές.

Γιατί η εκτροπή του Αχελώου - που έχει ιστορία 75 χρόνων - που θα λύσει γενικά πολλά προβλήματα για τη χώρα μας, δεν προχωράει; Μήπως για το κόστος - όπως γράφουν - που θα φτάσει τα 90-100 δισ.; Από την άλλη όμως μεριά χαρίζονται 200 δισ. στους Βαρδινογιαννο-Λάτσηδες. Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής;

Με τα λίγα γράμματα που γνωρίζω και στην ηλικία μου - 87 χρόνων - ένα μόνο βλέπω, ότι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται για μια Ελλάδα λεύτερη και ανεξάρτητη - και αυτό το έζησα στα δύσκολα και μαύρα χρόνια της κατοχής - είναι το ΚΚΕ. Είναι κόμμα που υπερασπίζεται τον εργαζόμενο λαό και αγωνίζεται για τα δίκια του. Είναι κόμμα πατριωτικό και αυτό το απέδειξε με πράξεις ηρωικές που δεν μπορούν από κανένα να αμφισβητηθούν όσο και αν ορισμένοι το επιδιώκουν. Αν όλοι μας πιστέψουμε σ' αυτό το κόμμα, αν δούμε δηλαδή την αλήθεια, τότε θα πάμε μπροστά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2017-04-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2013-05-12 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2012-11-10 00:00:00.0)
Πάνος Σταματόπουλος(2012-06-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2004-08-08 00:00:00.0)
Η Ευαγγελία(1999-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ