Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Επίσημη πρόσκληση στον Κλίντον

ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ανταπόκριση Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ). -

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Αλεξάντρ Κβασνιέβσκι, με γράμμα του στον Αμερικανό ομόλογό του, Μπιλ Κλίντον, τον προσκαλεί να επισκεφθεί την Πολωνία. Η επιστολή απεστάλη στις 22 Γενάρη με την ευκαιρία της 80ής επετείου της εξαγγελίας του Προέδρου Ουίλσον που αφορούσε την Πολωνία.

Ο Κβασνιέβσκι υπογραμμίζει την προσωπική συμβολή των προέδρων των ΗΠΑ και στην τελευταία περίοδο του Κλίντον και των συνεργατών του που διευκόλυναν τις θετικές αλλαγές στην Ευρώπη. Επίσης, στην επιστολή του βεβαιώνει ότι η αμερικανική υποστήριξη στις ευρωπαϊκές υποθέσεις εξακολουθεί να είναι απαραίτητη. Με την πρωτοβουλία και αιγίδα των ΗΠΑ θα επέλθει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, που έναντι της Κεντρικής Ευρώπης, θα είναι επανάληψη "αυτού που 50 χρόνια πριν έγινε για τη Δυτική Ευρώπη".

Παράλληλα, ο Πολωνός Πρόεδρος προσκαλεί τον Κλίντον να επισκεφθεί επίσημα την Πολωνία το 1997. Η επίσκεψη, τονίζει, θα ήταν επιβεβαίωση της θαυμάσιας συνεργασίας μεταξύ των κρατών μας και διαμόρφωσής της εντός δύο ετών σε συμμαχική συνεργασία - έγραψε ο Κβασνιέβσκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ