Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τρόμος από τοξικό νέφος

ΜΕΜΙΝΓΚΕΝ. -

Εννέα άτομα τραυματίστηκαν, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και τρομοκρατημένοι κάτοικοι της πόλης Μέμινγκεν, στη νότια Γερμανία, παρέμειναν στα σπίτια τους, ώστε να αποφύγουν ένα τοξικό νέφος που καλύπτει την πόλη τους, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χημικό εργοστάσιο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθεί η πόλη από τοξικό νέφος κυανίου και αμμωνίας, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς κατοίκους της περιοχής. Στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά, τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες και εφτά αστυνομικοί.

Η Αστυνομία συνέλαβε κοντά στο εργοστάσιο ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο για την πρόκληση της πυρκαγιάς, και το οποίο στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και για άλλους εμπρησμούς. Η εκδοχή ότι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας ενισχύεται από το γεγονός ότι σχεδόν ταυτόχρονα σημειώθηκαν άλλες δυο πυρκαγιές σε οιναποθήκες της περιοχής.

Οι αρχές προειδοποίησαν τους 81.000 περίπου κατοίκους του Μέμινγκεν ότι υπάρχει ο κίνδυνος, να σημειωθεί μεγαλύτερη εκπομπή τοξικών αερίων και τους συνέστησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης, μια και μετατοπίστηκε το τοξικό νέφος από τη βιομηχανική ζωή προς τις κατοικημένες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ