Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ: Να σταματήσει το ξεπούλημα του ΕΟΤ

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Το θέμα του ξεπουλήματος της τεράστιας περιουσίας του ΕΟΤ, που προωθεί συστηματικά η κυβέρνηση, έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, στην οποία αναφέρεται:

"Πριν λίγες μέρες, η υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο σταδιακό ξεπούλημα των τεράστιων εκτάσεων του ΕΟΤ, με τη μέθοδο της μακροχρόνιας εκμίσθωσης, κάνοντας αρχή με τέσσερις εκτάσεις που βρίσκονται στη Χαλκιδική,(Νέα Φώκαια και Παλιούρι), στην Ανάβυσσο Αττικής, στο Αφάντο Ρόδου, συνολικής έκτασης 6.465 στρεμμάτων.

Η εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική του ξεπουλήματος της τεράστιας περιουσίας του ΕΟΤ, που έχουν εφαρμόσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάπτυξη του τουρισμού. Οπως δείχνει η μέχρι σήμερα εμπειρία, τα χρέη των ιδιωτών προς τον ΕΟΤ από μισθώματα - τα οποία να σημειωθεί είναι απαράδεκτα χαμηλά - ανέρχονται σε δισεκατομμύρια. Οι μισθωμένες μονάδες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κυριολεκτικά λεηλατηθεί, δυσφημίζοντας τον ελληνικό τουρισμό με τον τρόπο αξιοποίησής τους.

Ερωτάται η κ. υπουργός γιατί η κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ, από τη στιγμή που είναι γνωστά τα αρνητικά αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή αυτής της πολιτικής; Γιατί η κυβέρνηση αποποιείται των ευθυνών της για αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του ΕΟΤ προς όφελος του ελληνικού τουρισμού γενικότερα και των εργαζομένων ειδικότερα; Εάν προτίθεται να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις ήδη μισθωμένες ή παραχωρημένες εκτάσεις του ΕΟΤ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ