Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Οι κινητοποιήσεις δε ζημιώνουν την οικονομία

Αποκαλυπτικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για το μέγεθος της συκοφαντικής επίθεσης σε βάρος των αγροτών. Κατά τα άλλα δηλώνει προκλητικά πως δε θα ικανοποιηθεί κανένα από τα αιτήματα όσων αγωνίζονται

"Οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν επηρέασαν καθόλου την οικονομία". Αυτό δήλωσε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους εκπροσώπους του κεφαλαίου πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει την αντιλαϊκή της πολιτική και πως δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών, των καθηγητών και άλλων κοινωνικών ομάδων που προβάλλουν σήμερα αιτήματα βελτίωσης των συνθηκών της ζωής τους. Ταυτόχρονα, κινούμενος στο μήκος κύματος των εκβιασμών και των ανοιχτών απειλών κατά των αγροτών, είπε πως "ασφαλώς δεν πρόκειται να επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο" με το κλείσιμο των δρόμων. Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο Γ. Παπαντωνίου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Διαψεύδοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο εαυτόν και κυβέρνηση και αποκαλύπτοντας το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος των αγροτών με την ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον τους για δήθεν ζημιά δεκάδων και εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, ο Γ. Παπαντωνίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε: "Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, ακόμα και όταν ήταν αποτελεσματικές στο μέτρο που έκλεισαν τους δρόμους πριν από ένα μήνα, δεν επηρέασαν καθόλου την οικονομία, ούτε τον τιμάριθμο".

Κατά τ' άλλα δήλωσε ότι "η οικονομική πολιτική εφαρμόζεται με σταθερότητα και συνέπεια και όπως βλέπετε από την πορεία του τιμάριθμου, αποδίδει καρπούς...". Εκφράζοντας τους ευσεβείς πόθους των κυβερνώντων, αλλά και την πρόθεσή τους να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τις αγροτικές κινητοποιήσεις, υποστήριξε πως και αυτή τη φορά "δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ουσιαστική επίπτωση στην πορεία της εθνικής μας οικονομίας".

Πρόκειται ασφαλώς για την αποθέωση της κυβερνητικής υποκρισίας, καθώς δύο μόνο μήνες πριν, συνεπικουρούμενη και από τις οργανώσεις των "παραγωγικών τάξεων", εξέδιδε σε καθημερινή βάση ανακοινώσεις "καυτηριασμού" των αγροτικών αγώνων, με το επιχείρημα ότι "οι ζημιές της εθνικής οικονομίας" μετρήθηκαν σε εκατοντάδες δισ. δραχμές. Σήμερα έρχεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και δηλώνει ότι όλα αυτά δεν ήταν παρά μία καλοστημένη απάτη στα πλαίσια της κατασυκοφάντησης των λαϊκών αγώνων.

Από την άλλη πλευρά με τις δηλώσεις του για "σταθερότητα και συνέπεια της οικονομικής πολιτικής", ο Γ. Παπαντωνίου έσπευσε να καθησυχάσει τους εκπροσώπους του κεφαλαίου ότι η πολιτική λιτότητας θα συνεχιστεί ανεπηρέαστη από τις κινητοποιήσεις, καθώς η κυβέρνηση διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ενδώσει στην ικανοποίηση των λαϊκών αιτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ