Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Πολλές και ποικίλες οι υποθέσεις παιδεραστίας

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Μια νέα εποχή διεθνούς συνεργασίας για την πάταξη του φαινομένου της παιδεραστίας σηματοδοτεί η έρευνα των ελβετικών διωκτικών αρχών στη Σρι Λάνκα. Ανδρες της ελβετικής Αστυνομίας πρόκειται να μεταβούν στη Σρι Λάνκα την ερχόμενη βδομάδα, προκειμένου να εντοπίσουν θύματα ενός Ελβετού παιδεραστή και να αποσπάσουν μαρτυρίες, που είναι αναγκαίες, για να απαγγελθεί επίσημα κατηγορία εναντίον του.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες είχε μεταβεί στη Σρι Λάνκα ομάδα ανακριτών της ολλανδικής Αστυνομίας, αναζητώντας τα ίχνη ενός Ολλανδού επιχειρηματία που πιστεύεται ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον οκτώ μικρά αγόρια.

Οπως κατέθεσαν τα θύματα, ο παιδεραστής μαγνητοσκοπούσε και φωτογράφιζε τα αγόρια ενώ επιδίδονταν σε σεξουαλικές δραστηριότητες και είχε εντοπίσει παραλιακά ξενοδοχεία, τα οποία χρησιμοποιούσε για το σκοπό αυτό.

"Στην προκειμένη περίπτωση οι διωκτικές αρχές της χώρας όπου τελείται το έγκλημα και της χώρας από την οποία προέρχονται οι δράστες, συνεργάζονται στενά, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία", επισήμανε συνήγορος των ανήλικων θυμάτων.

Πάντως, οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει επανειλημμένα ότι η νησιωτική αυτή χώρα, μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της οποίας ζει σε συνθήκες πείνας και εξαθλίωσης, χρησιμεύει σαν πεδίο δράσης παιδεραστών από ολόκληρο τον κόσμο.

Στη Γαλλία πάντως...

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χτες ένα νομοσχέδιο για την αύξηση της προστασίας των παιδιών από σεξουαλικά εγκλήματα με την ιατρική επιτήρηση ενόχων σεξουαλικών εγκλημάτων μετά την αποφυλάκισή τους. Το νομοσχέδιο συντάχθηκε μετά το σκάνδαλο παιδεραστίας του Βελγίου, καθώς και βιασμούς και φόνους παιδιών στη Γαλλία που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Εχει επίσης στόχο την καταπολέμηση του σεξουαλικού τουρισμού, επιτρέποντας τη δίωξη στη Γαλλία Γάλλων πολιτών που είναι ύποπτοι ότι διέπραξαν σεξουαλικά αδικήματα στο εξωτερικό. Τουριστικά γραφεία που προσφέρουν ταξίδια με σκοπό το σεξ θα αντιμετωπίζουν κατηγορίες εγκληματικής συνωμοσίας.

Ενας μείζων στόχος του νομοσχεδίου είναι η προσπάθεια να προληφθούν υποτροπές ενόχων σεξουαλικών εγκλημάτων με την ιατρική επιτήρησή τους έως και 10 χρόνια αφού αποφυλακιστούν. Ωστόσο, αν παραβιάσουν τους κανόνες της επιτήρησης αυτής, θα τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης έως τεσσάρων ετών. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο την άνοιξη και θα τεθεί σε ισχύ σε ένα χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ