Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πίσω στον... Μεσαίωνα

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Την επαναφορά του "ξύλου με τον χάρακα" στα σχολεία ζήτησαν βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας με δύο τροπολογίες τους, όμως απορρίφθηκαν με 376 ψήφους έναντι 101. Οι τροπολογίες πρότειναν την επαναφορά της σωματικής ποινής στα βρετανικά σχολεία - η πρώτη με την άδεια των γονέων και η άλλη στη δικαιοδοσία του εκπαιδευτή - χωρίς όμως να "εφαρμόζονται με τρόπο απάνθρωπο και εξευτελιστικό".

Σημειώνεται ότι ο Βρετανός υπουργός Παιδείας, Τζίλιαν Σέφαρντ, ανέφερε τον περασμένο Νοέμβρη ότι η σωματική ποινή, που καταργήθηκε στα δημόσια σχολεία από το 1987 μετά από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα μπορούσε να είναι μια "αποτελεσματική μέθοδος αποτροπής".

Πάντως, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τζον Μέιτζορ, υπογράμμισε ότι η επιστροφή του ξύλου στο σχολείο δεν αποτελεί μέρος της επίσημης πολιτικής της κυβέρνησής του, όμως επέτρεψε στους βουλευτές του να ψηφίσουν ελεύθερα. Η κυβέρνηση του Μέιτζορ προσανατολίζεται τώρα να υιοθετήσει σαν μέτρα πειθαρχίας να κρατά σε τιμωρία τους απείθαρχους μαθητές το βράδυ, χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών και να προχωρήσει σε αποβολές που θα διαρκούν μέχρι και 45 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ