Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Κατασταλτικές κινήσεις εν εξελίξει

ΤΙΡΑΝΑ.-

Διά της βίας διέλυσαν χτες οι αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις συγκέντρωση ενός εργατικού συνδικάτου, επικεφαλής του οποίου είναι ο Χαζέμ Χατζάρι (άλλοτε συνεργάτης του Μπερίσα) στην πρωτεύουσα της χώρας.

Περίπου την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της χώρας, Σαλί Μπερίσα, ζητούσε από τους εξαπατηθέντες επενδυτές των παρατραπεζών να "κάνουν υπομονή", επαναλαμβάνοντας την υπόσχεση ότι θα αρχίσουν να παίρνουν πίσω τα χρήματά τους από τις 5 Φεβρουαρίου. Ο Μπερίσα είπε επίσης ότι μελετώνται διάφοροι τρόποι για να επιστραφούν τα χρήματα (οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το συνολικό ποσό εγγίζει το 1 δισ. δολάρια), όπως για παράδειγμα με δάνεια, κουπόνια ή μετοχές.

Στο μεταξύ οι αλβανικές δικαστικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον των τριών ηγετών των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης (Σοσιαλιστικό, Σοσιαλδημοκρατικό, Δημοκρατική Συμμαχία) επειδή "υποκίνησαν τα επεισόδια. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μπερίσα "επισήμανε" ότι ανάμεσα στους υποκινητές των ταραχών είναι σοσιαλιστές και "πρώην στελέχη των μυστικών υπηρεσιών" και "εξέφρασε την ελπίδα" ότι η Δικαιοσύνη "θα τιμωρήσει τους οργανωτές της τρομοκρατίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ