Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ απόφασή της να ξεπουλήσει, όπως - όπως, τα περιουσιακά στοιχεία της ΚΥΔΕΠ, εξέφρασε χτες η κυβέρνηση στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ (σελίδα 8).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Οσο η προσοχή είναι στραμμένη στις συλλήψεις των 149 πολιτών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προκάλεσαν υλικές ζημιές στην κρατική περιουσία της Αλβανίας, ανθρώπινες τραγωδίες εξελίσσονται... (σελίδα 9).

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Οι διαδηλώσεις, χτες, έξω από το υπουργείο Ενεργείας, των ανθρακωρύχων του Πέρνικ και άλλων πόλεων προσθέτουν αρκετές χιλιάδες ανθρώπων ακόμη στους διαμαρτυρόμενους Βούλγαρους πολίτες και σηματοδοτεί τη στροφή των εργαζομένων εναντίον του Σοσιαλιστικού Κόμματος (σελίδα 10).

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ, ήδη, τους 140 οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές, επιστήμονες και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συνέστησαν την "Επιτροπή Αλληλεγγύης και Συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων" (σελίδες 14 - 15).

ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ δυνατότητες της ΣΟΦΤΕΞ, της βιομηχανίας που η κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει στον "Καιάδα" της ιδιωτικοποίησης - με ορατό τον κίνδυνο του "λουκέτου" - παρουσίασε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, το σωματείο των εργαζομένων (σελίδα 18).

ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ πληγή του εγκιβωτισμού των ρεμάτων της Αττικής - με ενέργειες, μάλιστα, επίσημων κρατικών φορέων - που γίνονται όλο και πιο συχνά αφορμή να πλημμυρίζουν ολόκληρες περιοχές, φέρνουν στη Βουλή δύο βουλευτές του ΚΚΕ (σελίδα 23).

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ: Μια ήπειρος υπό απειλή. Οι φωνές για κήρυξή της σε Παγκόσμιο Πάρκο, με μοναδική δυνατότητα στην επιστημονική έρευνα, πληθαίνουν. Μακάρι να επικρατήσουν... (σελίδα 25).

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ των δημοτών, επιχειρεί να φορτώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, τις δαπάνες για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική (σελίδα 32).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ