Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "δικαιοσύνη" του τρόμου

Η "δικαιοσύνη" του τρόμου είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια, στα οποία προσφεύγει η κυβέρνηση, για να "νομιμοποιήσει" την αυταρχική και αντικοινωνική συμπεριφορά της. Οι "εκσυγχρονιστές" έχουν επιδοθεί στην παραγωγή μιας ανελέητης βιομηχανίας διώξεων κατά των αγροτών και όλων των αγωνιζόμενων λαϊκών στρωμάτων, με έναν και μοναδικό στόχο: Να αποτρέψουν την εκδήλωση της λαϊκής οργής, ενάντια σε μια πολιτική που οδηγεί στον Καιάδα τους εργαζόμενους και όλους τους εκμεταλλευόμενους από το μεγάλο κεφάλαιο. Σε αυτή την επιχείρηση κατατρομοκράτησης του λαού, θέλουν να αναγάγουν τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς σε εντεταλμένα όργανα "φίμωσης" και "αλυσοδέματος" κάθε φωνής διαμαρτυρίας και αντίστασης στα σχέδιά τους.

Οι κυβερνώντες, πιστοί στις υποδείξεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των πολυκαταστηματαρχών, έχουν θέσει σε εφαρμογή μια εκστρατεία ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης. Εχουν αποφασίσει να υλοποιήσουν τις υποδείξεις του ΣΕΒ, για να τεθούν "εκτός νόμου" οι λαϊκές κινητοποιήσεις! Σ' αυτήν την εκστρατεία, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο οι εξουσιαστές, από όποιο βήμα κι αν διακονεί ο καθένας τους το"δίκαιο" της αυθαιρεσίας και της πυγμής των κεφαλαιούχων. Είναι ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, που απηύθυνε όλο το προηγούμενο διάστημα "συστάσεις" προς τους εισαγγελείς και τους δικαστές να καταστείλουν τις "ανομίες" των αγροτών. Είναι από κοντά κάθε λογής αρμόδιοι και αναρμόδιοι υπουργοί, οι οποίοι "θυμίζουν" στην... ανεξάρτητη - κατά τα άλλα - Δικαιοσύνη το ταξικό καθήκον της να "τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί" όσους αντιστέκονται. Είναι, πλέον, το βαρύ πυροβολικό της πολιτικής Τρούμπας, που πρεσβεύει ο Γιαννόπουλος, που, με το δάκτυλο προτεταμένο προς εισαγγελείς και δικαστές, ωρύεται στο όνομα του "εκσυγχρονισμού": Τσακίστε τους αγρότες! Στη φυλακή όσοι αγωνίζονται!

Τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοφανούς αντιδημοκρατικής υστερίας αποτυπώνονται στα αντιαγροτικά πογκρόμ των τελευταίων ημερών. Τα δικαστήρια έχουν κατακλυστεί από "εγκληματίες" αγρότες, οι οποίοι σέρνονται ενώπιον του"νόμου", ενός "νόμου" που υπηρετεί το "δίκαιο" της κατασταλτικής αυθαιρεσίας, και με συνοπτικές διαδικασίες κρίνονται ένοχοι! Αυτός ήταν και είναι ο στόχος των κυβερνώντων. Γι' αυτό και φρόντισαν χιλιάδες διώξεις κατά αγροτών, που αφορούν τις προπερσινές κινητοποιήσεις, να εκδικαστούν τώρα! Τώρα, που η αγροτιά βρίσκεται πάλι σε αναβρασμό. Είναι, δε, τέτοια η σπουδή των ενσαρκωτών της ευνομίας να εκπληρώσουν την αποστολή που τους έχουν αναθέσει ο Σημίτης και ο Γιαννόπουλος, που δεν τηρείται πλέον κανένα πρόσχημα δικονομικής νομιμοφάνειας. Φτάνουν στο σημείο να καταδικάζουν αγρότες, χωρίς να τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα της υπεράσπισης! Φτάνουν στο σημείο να καταδικάζουν οικογενειακώς τους αγρότες, γιατί ο χαφιές που τους προμήθευσε το νούμερο του τρακτέρ, που συμμετείχε στα μπλόκα, δεν ήξερε σε ποιο από τα τρία αδέρφια ανήκε... Φτάνουν στο σημείο να εκδικάζουν τη μια υπόθεση μετά την άλλη, ακόμα και όταν αφορά τον ίδιο αγρότη, ώστε με τη δεύτερη καταδίκη να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του "προτέρου εντίμου βίου", το οποίο απωλέσθη με την προηγούμενη καταδίκη!

Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν το πόσο πιστά όλες οι εξουσίες του αστικού κράτους - η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική - ξέρουν και υπηρετούν το "δίκαιο" των ισχυρών. Η κυβέρνηση επωμίζεται τεράστιες ευθύνες, με πρακτικές που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά αντιδημοκρατικής εκτροπής. Ας αναλογιστούν πού οδηγούν τον τόπο και ας βάλουν φρένο. Να σταματήσουν τώρα τις διώξεις κατά των αγροτών! Και ξέρουν τον τρόπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περί κανόνων «Δικαίου»(2009-02-28 00:00:00.0)
Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση(2000-02-12 00:00:00.0)
Τα πυρά όλων συγκεντρώνει ο κυβερνητικός αυταρχισμός(2000-02-04 00:00:00.0)
Επαναφέρει μεταξικούς νόμους(1998-01-27 00:00:00.0)
Αντιδημοκρατική ενέργεια(1998-01-15 00:00:00.0)
Βδομάδα συναντήσεων για τα αγροτικά(1997-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ