Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Ρίξε μια ζαριά καλή...

Κάπως έτσι έλεγε γνωστό λαϊκό άσμα της δεκαετίας του εβδομήντα που όπως φαίνεται εμπέδωσαν ποικιλοτρόπως οι Ελληνες σοσιαλιστές. Δοθείσης της ευκαιρίας είπαν να δοκιμάσουν και την τύχη τους πριν μαγαριστούν οι χώροι της θεάς τύχης από τους υπηκόους αυτής της χώρας που κυβερνούν. Τι άλλο λοιπόν από το να τα πιάσουν, και να κάνουν το κομμάτι τους, μεροκαματιάρηδες άνθρωποι. Εξάλλου από πολυεθνικές και κατέχοντες θα τα έπαιρναν, άρα υπήρχε και ιδεολογική διάσταση στην πράξη τους. Κάποτε ο μακαρίτης αρχηγός τους έγινε έξαλλος με τη μίζα κάποιου μπαγάσα που έβγαζε μάτια και είπε, ότι καλά για ένα δωράκι, αλλά όχι κι έτσι. Φυσικά τίποτα δεν έγινε πλην της αποπομπής του κυρίου αυτού που όμως πρόλαβε κι έφτιαξε την... προίκα του, όσο κι αν η τελευταία καταργήθηκε με νόμο του ΠΑΣΟΚ.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Διανοούμενοι και ποδόσφαιρο

Στο κείμενο της προηγούμενης βδομάδας για την ποδοσφαιροποίηση του ποιητικού λόγου, μ' αφορμή τα όσα είπε ο συγγραφέας του "βρώμικου '89" κ. Λ. Παπαδόπουλος αναφερθήκαμε και στον τ. πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Τροχανά. Ηταν σαφές ότι στόχος του κειμένου δεν ήταν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του SOE. Είναι αρμοδιότητα άλλων να ελέγξουν τις υπάρχουσες καταγγελίες. Εκ παραδρομής γράψαμε για "δικαστική δίωξη" κι όχι το σωστό "διαχειριστικό έλεγχο", ο οποίος έχει αποφασιστεί, αλλά περιέργως δε γίνεται (σ. σ. η ευθύνη ανήκει στους ελεγκτές). Πάντως, το κείμενο ούτε καθοδηγούμενο ήταν από κάποια "σκοτεινά κέντρα", ούτε από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Ολυμπιακός... Με όσους πυροδοτούν το χουλιγκανισμό τα είχε. Και όλα όσα γράψαμε αφορούν και τον μπουκαλάκια Γ. Πρετεντέρη που έδειξε πώς αντιλαμβάνεται τον εκσυγχρονισμό, τον οποίο με τόσο ευλάβεια υπηρετεί, μέσω του ΑΝΤ - 1 και του Συγκροτήματος Λαμπράκη.

Αλλο ένα θύμα των... σπόρτσμαν

Βασιλαετός βρέθηκε τραυματισμένος από σκάγια στη Λιβαδειά. Ευτυχώς ένα είδος σπάνιο σώθηκε από το ενδιαφέρον κάποιων ευαισθητοποιημένων πολιτών και την ύπαρξη του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγριων Ζώων και Πουλιών που βρίσκεται στην Αίγινα. Κι είναι μια εθελοντική προσπάθεια κάποιων που έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους τη σωτηρία της ορνιθοπανίδας της χώρας μας. Τι κάνει το κράτος (και) στον τομέα αυτό; Τίποτα.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Φουρόγατος τ. 13

Τρία χρόνια έκλεισαν από την έκδοση της συμπαθητικής εφημεριδούλας των Χανίων που εκδίδεται από την εκεί Οικολογική Πρωτοβουλία. Στην ύλη αυτού του τεύχους μπορείτε να διαβάσετε: για τον υγρότοπο της Αγιάς, τα βοθρολύματα των Αρχανών, τους Τσιγγάνους της Αλικαρνασσού, το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης κ. ά. πολλά. Να επισημάνουμε τα πολύ καλά σκίτσα του Χ. Πετράκη που φιλοξενούνται στην εφημερίδα. Οικολογούντες Κρητικοί (κι όχι μόνο) υποστηρίξτε την έκδοση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ