Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Ρεντλ στην "πρώτη σελίδα"

"Ο βιασμός στην πρώτη σελίδα" του Μάρκο Μπελόκιο, που θα παρουσιαστεί από την ΕΤ-3 στις 23.00, είναι ένα κοινωνικό έργο, που καυτηριάζει τον κιτρινισμό μερικών "σοβαρών" εφημερίδων. Πρόκειται για προσεγμένη, καλογυρισμένη ταινία που εξετάζει το ρόλο των δημοσιογράφων και του κοινού που μοιάζει να ελκύεται από τα καυτά, γαργαλιστικά θέματα. Με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Τζιάν Μαρία Βολοντέ το ημερολόγιο θα μας γυρίσει πίσω στα 1972. Είναι Μάρτης και η Ιταλία "φλέγεται" από τον προεκλογικό πυρετό. Η εφημερίδα "Τζιορνάλε", που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, υφίσταται επίθεση από αριστερίστικες ομάδες. Ο αρχισυντάκτης της είναι ένας ικανός άνθρωπος αλλά ταυτόχρονα απάνθρωπος, εγωιστής και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, που περιφρονεί βαθιά την εργατική τάξη. Μια μέρα του έρχεται "κουτί" ο βιασμός και η δολοφονία μιας κοπελίτσας της άρχουσας τάξης. Αδίστακτος όπως είναι, εκμεταλλεύεται το γεγονός και κατηγορεί από την πρώτη σελίδα έναν νεαρό αριστεριστή, που ήταν φίλος της, ως ένοχο.

Από την ΕΤ-2 στις 21.30 "Το τέλειο κόλπο" του Πίτερ Χολ.

Ενας κοσμικός λόρδος και η όμορφη γυναίκα του περνούν τον καιρό τους σπαταλώντας πολύ περισσότερα χρήματα από εκείνα που διαθέτουν. Μια μέρα, όμως, οι απλήρωτοι λογαριασμοί θα φτάσουν σε τέτοιο απελπιστικό σημείο, που θα αναγκάσουν το ζευγάρι να γίνει συνένοχο σε μια μεγάλη ληστεία. Παίζουν οι: Ούρσουλα Αντερς και Στάνλεϊ Μπέικερ.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Συνταγματάρχης Ρεντλ" του Ιστβαν Ζάμπο.

Πρόκειται για μια δυνατή ταινία, που κάνει μια οξεία κριτική στο διαλυόμενο κόσμο της αυστρουγγρικής αυτοκρατορίας των αρχών του αιώνα μας. Είναι η αδίστακτη πορεία ενός φιλόδοξου ομοφυλόφιλου νεαρού, που αν και παιδί φτωχής οικογενείας, καταφέρνει να γίνει συνταγματάρχης του αυστρουγγρικού στρατού, λίγο πριν ξεσπάσει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Από το STAR στις 23.15 "Τζέιμς Μποντ: Για τα μάτια σου μόνο" του Τζον Γκλεν. Αυτή τη φορά ο μυστικός απίστευτος πράκτορας 007 αναλαμβάνει να εντοπίσει ένα μυστικό όπλο του Ναυτικού υψίστης σημασίας, που έχει βυθιστεί στις ακτές της Ελλάδας. Στο ταξίδι του, ο Μποντ συναντάει τη Μελίνα, μια πανέμορφη κοπέλα που θέλει να εκδικηθεί τη δολοφονία των γονιών της και αποφασίζει να βοηθήσει τον Τζέιμς Μποντ. Με τον Ρότζερ Μουρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ