Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ραδιοφωνικές εκπλήξεις

Αύριο Κυριακή από την ΕΡΑ-1 στις 22.03 μη χάσετε το νέο κύκλο μεταδόσεων που αρχίζει αυτή τη βδομάδα στη "Θεατρική βραδιά". Ενα κύκλος με έργα του ιταλικού θεάτρου, που - ομολογουμένως - σημείωσε στον 20ό αιώνα μια πρωτοφανή άνθηση, σημαδεύοντας ολόκληρη τη διαδρομή του ευρωπαϊκού, αλλά και του παγκόσμιου θεάτρου. Ετσι, η αρχή γίνεται με τον σημαντικό συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλο και το έργο του "Οπως με ποθείς",στο οποίο αποδεικνύεται ότι τίποτε τελικά δεν έχει μόνο μια πλευρά, αλλά τόσες όσες είναι και οπτικές γωνίες των ανθρώπων (...). Το "Οπως με ποθείς" μεταδίδεται σε ηχογράφηση του 1966, σε μετάφραση Μιρέλας Γεωργιάδου και σε σκηνοθεσία Σπύρου Μηλιώνη. Ακούγονται οι: Αννα Συνοδινού, Νίκος Βασταρδής και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

  • Από την ΕΡΑ-3 στην εκπομπή: "Θεατρικές ερμηνείες" θα μεταδοθεί στις 15.00 και σε επανάληψη στις 24.00: Η εβδομάδα: "Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι".

Στις 3.2.97 "Εγκλημα και τιμωρία" με τους: Αλέκο Αλεξανδράκη και Ντίνα Γιαννακού. Στις 4.2 "Οι δαιμονισμένοι" με τους Νίκο Χατζίσκο, Μαρία Αλκαίου. Στις 5.2 "Λευκές νύχτες" με τον Ανδρέα Μπάρκουλη και την Βέρα Ζαβιτσιάνου. Στις 6.2 "Ταπεινοί και καταφρονεμένοι", και τέλος, στις 7.2 "Ο αιώνιος σύζυγος" με τον Νικήτα Τσακίρογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ