Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκτός των τειχών

"Εφαρμογές" είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Αντρέα Καράμπελα,που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην αίθουσα τέχνης "Σκορπιός" (Γαριβάλδη 9, Τρίκαλα). Στην έκθεση αυτή, ο γνωστός ζωγράφος, παρουσιάζει εικαστικές εφαρμογές της δουλιάς του σε αντικείμενα και κατασκευές. Με υλικά το σίδερο, το ξύλο, το δέρμα, τον πηλό και πολλά άλλα, εφαρμόζει ζωγραφικές συνθέσεις σε καθημερινά χρηστικά αντικείμενα και κατασκευές. Κεραμικές φόρμες, παραβάν, τραπέζια, ειδικές βιβλιοδεσίες, προβάλλουν τις μεγάλες δυνατότητες του εικαστικού προβληματισμού, σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

  • Εγκαινιάστηκε χτες, στον εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο "Γ.Ι. Κατσίγρα" (ισόγεια αίθουσα δημαρχείου), ομαδική έκθεση χαρακτικής με τίτλο "Νέοι Ελληνες χαράκτες 1994 - 1995".Η έκθεση - που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου - διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών "Α. Τάσσος.
  • Εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην αίθουσα τέχνης "Τερρακόττα" (Χρ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη), έκθεση έργων του Φώνη Ζογλοπίτη.Οπως σημειώνεται στον κατάλογο: "Ο καλλιτέχνης, κατεξοχήν τοπιογράφος, αντιμετωπίζει το τοπίο, όχι με περιγραφική διάθεση, αλλά με οντολογική προσέγγιση, σαν έκφραση της συμπαντικής μοίρας και της σύνδεσής του με τον άνθρωπο και την ιστορική του διαδρομή. Τα κυρίαρχα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα έργα αυτής της περιόδου, είναι μια συνεχής προσπάθεια για μεγαλύτερη αφαίρεση, καθώς το παραστατικό στοιχείο αποβάλλει την περιγραφική του προσήλωση και κρατά μόνο τα λειτουργικά του χαρακτηριστικά". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Μαρτίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ