Κυριακή 2 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική καμπάνια της ΚΟΑ στις γυναίκες

Οι εργαζόμενες και οι άνεργες, οι γυναίκες των καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα των αναπροσαρμογών του καπιταλισμού στη χώρα μας. Η επιχειρούμενη, από την κυβερνητική πολιτική, εφαρμογή των στρατηγικών επιλογών της Συνθήκης του Μάαστριχτ και των κατευθύνσεων της "Λευκής Βίβλου" βρίσκει σαν πρώτα θύματα τις γυναίκες των λαϊκών δυνάμεων. Η ανάγκη ανάπτυξης ιδιαίτερης δουλιάς σ' αυτό το τμήμα του πληθυσμού γίνεται επιτακτική. Μ' αυτό τον προσανατολισμό η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ ξεκίνησε δίμηνη πολιτική καμπάνια από την 1η του Φλεβάρη έως τις 31 Μάρτη, καλώντας τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ξεκίνησε η δίμηνη πολιτική καμπάνια της ΚΟΑ, για το διάστημα Φλεβάρη - Μάρτη 1997. Από τους βασικούς στόχους της πλατιάς αυτής εξόρμησης των ΚΟΒ είναι:

- Να ενημερώσουν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες τις γυναίκες για τα μέτρα που προωθούνται γενικά, πώς αυτά εξειδικεύονται στις γυναίκες, τα ιδεολογικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται για να περάσουν αυτές οι αναδιαρθρώσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

- Να εκλαϊκευτεί η πολιτική πρόταση του Κόμματος και η διαφορά των θέσεων του ΚΚΕ από τις θέσεις των άλλων κομμάτων.

- Να συμβάλουν με τη δράση τους στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο κίνημα, η οποία είναι χαμηλή.

- Να βοηθήσουν έτσι ώστε να κατανοηθεί από τις γυναίκες, και ιδιαίτερα αυτές της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, η ανάγκη της αντεπίθεσης στις στρατηγικές επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, μέσα από τη συμμετοχή τους στο αντιμονοπωλιακό - αντιιμπεριαλιστικό - δημοκρατικό μέτωπο πάλης.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Αθήνας θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση αυτών των στόχων, με το άνοιγμα των ΚΟΒ στις γυναίκες του χώρου τους, παίρνοντας παράλληλα όλα εκείνα τα μέτρα όχι μόνο για την επιτυχή υλοποίηση της καμπάνιας, αλλά και για τη συνέχιση σε σταθερή βάση αυτής της πολιτικής δουλιάς στις γυναίκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ