Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μετέωροι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς

Σαρανταοχτάωρη απεργία και συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας

Μετέωροι είναι οι εργαζόμενοι στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι απεργούν από χτες, με τη μεταφορά των σταθμών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Κανείς αρμόδιος δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί ότι δε θα αλλάξει παράλληλα και η εργασιακή τους σχέση, ενώ ήδη έχει ενταχθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο "σκούπα" του υπουργείου Εσωτερικών, διάταξη του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας για αναγκαστικές μετατάξεις υπαλλήλων. Ο υφυπουργός Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης, στη συνάντηση που είχε χτες με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ήταν κατηγορηματικός: Αν οι δήμοι εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σταθμών και την πληρωμή των εργαζομένων, θα μεταφερθούν όλοι οι σταθμοί στους ΟΤΑ. Ωστόσο, στο ερώτημα που του έθεσαν οι εργαζόμενοι, αν οι δήμοι μπορούν να σηκώσουν κι αυτό το βάρος, ο υφυπουργός απάντησε ότι γι' αυτό το λόγο καταβάλλουν οι γονείς τροφεία.

Υπέρ της καταβολής τροφείων τάχθηκε και ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας,με τον οποίο συναντήθηκαν αργότερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. "Προσωπική άποψη" του υφυπουργού είναι να μην αλλάξει η εργασιακή σχέση των εργαζομένων, αλλά - όπως τους είπε - σ' αυτό το θέμα τον πρώτο λόγο έχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας.., ενώ, αναφερόμενος στη μεταφορά των σταθμών στους ΟΤΑ, είπε ότι είναι αντισυνταγματική η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.

Σημειώνεται ότι από τους 1.400 σταθμούς έχουν ήδη μεταφερθεί στους δήμους οι 350, ενώ τα τροφεία που καταβάλλουν οι γονείς κυμαίνονται από 15.000 έως 45.000 δραχμές, χώρια η μεταφορά των παιδιών με το λεωφορείο.

Οι εργαζόμενοι στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και χτες αργά το απόγευμα αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία στις 12-13 Φλεβάρη και τριήμερη απεργία στις 19-21 του μήνα. Χτες, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και πορεία με προορισμό τη Βουλή. Εκεί, μοίρασαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στα πολιτικά κόμματα και συναντήθηκαν με τον βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα,οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ