Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Σταθερά υψηλά τα ποσοστά συμμετοχής

"Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα": "Στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα μας"

Με σταθερά υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία οι καθηγητές απαντούν στο συνεχιζόμενο εμπαιγμό, στην αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Χτες αργά το βράδυ συνεδρίαζε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με σκοπό να διαμορφώσει την πρότασή του για το μέλλον της απεργίας προς τις τοπικές ΕΛΜΕ, και όπως όλα έδειχναν από δηλώσεις μελών του ΔΣ, θα εισηγηθεί τη συνέχιση της απεργίας και την άλλη βδομάδα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της κυριακάτικης συνάντησής του με τον υπουργό Παιδείας, Γερ. Αρσένη.Η συνάντηση παρόλο που διήρκεσε εφτά και πλέον ώρες δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα, αφού η κυβέρνηση εμμένει στην πρότασή της για την "αύξηση" των 15.000 στο επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης και αυτό σε... δόσεις μέσα στο '97. Οπως είπε ο υπουργός Παιδείας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Τσούλιας,πρότεινε αυτή η αύξηση να δοθεί σε δύο δόσεις και ταχύτερα απ' ό,τι προτείνει η κυβέρνηση "για να δοθεί άρση στο αδιέξοδο", χωρίς ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να το επιβεβαιώσει.

Ενδεικτικό στοιχείο της αποφασιστικότητας του κλάδου ήταν ότι, ενώ γινόταν η συνάντηση στο υπουργείο, εκατοντάδες καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα. Οι συγκεντρωμένοι και οι πολλές χιλιάδες ακόμα που συμμετέχουν ενεργά στην απεργία, δήλωναν με τη στάση τους ότι "άρση στο αδιέξοδο" θα δοθεί μόνο όταν η κυβέρνηση δώσει πραγματικές λύσεις.

Η ΔΕΕ

Με ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" τονίζει ότι η μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις, οι απεργιακές επιτροπές, οι πρωτοβουλίες της βάσης, η ενότητα των καθηγητών, αποτελούν κατάκτηση για το κίνημα και τα αναντικατάστατα όπλα για την πορεία του αγώνα σήμερα και στο μέλλον. Σημειώνει ότι καθημερινά κατανοείται από τους καθηγητές η ανάγκη για τη δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου, που θα δρα από κοινού με το ευρύτερο λαϊκό κίνημα.Τέλος, επισημαίνει ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί αφού δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των καθηγητών.

  • Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκφράζει με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΣΣΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ