Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
"Μπαράζ" ενταλμάτων κατά φοιτητών

ΣΕΟΥΛ.- Εντάλματα σύλληψης σε βάρος εκατοντάδων Νοτιοκορεατών φοιτητών αναμένεται να στείλουν σήμερα οι εισαγγελείς της Σεούλ, κάνοντας χρήση πρόσφατου "τελεσιγράφου", με το οποίο απαιτούσαν, μέχρι τις 31 Ιούλη, την παραίτηση όσων νέων ανήκουν στη ριζοσπαστική φιλοβορειοκορεατική οργάνωση "Χαντσονργιόν".

Τα εντάλματα αφορούν 1.658 φοιτητές, εκ των οποίων οι 457 είτε υποχρεώθηκαν να φύγουν από την οργάνωση "Χαντσονργιόν", είτε φυλακίστηκαν εξαιτίας της συμμετοχής τους στις φοιτητικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις του περασμένου Ιούνη.

Η απόφαση για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από τις εισαγγελικές αρχές της Σεούλ εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση του Κιμ Γιανγκ Σαμ προκειμένου να "σπάσει" την ισχυρή "αντιπολίτευση" που κάνουν οι φοιτητές ενάντια στη συντηρητική πολιτική και την αστυνομική βία. Η χτεσινή κίνηση των εισαγγελικών αρχών της Σεούλ προκάλεσε την αντίδραση της παγκόσμιας οργάνωσης "Διεθνής Αμνηστία", που ζήτησε την παύση ενεργειών που αποσκοπούν στο πάγωμα και εν τέλει στην "ποινικοποίηση" των φοιτητικών δραστηριοτήτων πολιτικής φύσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ