Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΑΪΡ
Νέα κύματα προσφύγων μετά την αποτυχία της "διπλωματίας"

ΓΚΟΜΑ.-

Ο αρχηγός των ανταρτών του Ζαϊρ, Λόρεντ Καμπίλα, απέρριψε το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός, που επεξεργάστηκαν Νοτιοαφρικανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές.

Ο Καμπίλα ανακοίνωσε την παραπάνω απόφαση, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματά του κατέλαβαν το προσφυγικό στρατόπεδο του Τίνγκι Τίνγκι και την πόλη Κίντου. Προέτρεψε, μάλιστα, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να βοηθήσει τους 170.000 Ρουαντέζους πρόσφυγες της φυλής "Χούτου", που εγκατέλειψαν τον καταυλισμό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της "Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες", πολλοί από τους 170.000 ανέστιους Ρουαντέζους κατευθύνονται στην πόλη Ουμπούντου (120 χλμ βορειοδυτικά του Τίνγκι Τίνγκι).

"Το πολύ μέσα σε μία βδομάδα θα έχουμε καταλάβει το Κισανγκάνι", δήλωσε εκπρόσωπος της ανταρτικής "Συμμαχίας Δημοκρατικών Δυνάμεων για την Απελευθέρωση του Κονγκό - Ζαϊρ" στην Τανζανία, υποστηρίζοντας ότι με την κατάληψη αυτής της πόλης, που θεωρείται προπύργιο των κυβερνητικών ζαϊρινών δυνάμεων, "ο πόλεμος θα τελειώσει, γιατί η ήττα των αντιπάλων θα είναι συντριπτική"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ