Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΙ Σ.Ζ. - ΑΕΚ
Ραντεβού με την ιστορία

Προσοχή στο πρώτο 20λεπτο και στο κέντρο ζητά ο Ραβούσης. Με μεγάλα όνειρα οι παίκτες της ΑΕΚ

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε (MEGA, 21.30) η ΑΕΚ. Απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν θα παλέψει όχι μόνο για να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης αλλά και να φέρει πιο κοντά τη χώρα μας στην πολυπόθητη 8η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, που πιθανότατα σημαίνει δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ενωση ξαναζούν μέρες '76, αφού τέτοια εποχή (2 - 16/3) είχαν αποκλείσει την Κ.Π.Ρ και έφταναν στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ. Σήμερα μπροστά τους είναι μια γαλλική ομάδα, που δε βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή της. "Αισιοδοξία αλλά μέχρι εκεί. Δε θέλω ν' ακούω ότι πρόκειται για εύκολο παιχνίδι" δηλώνει ο Μανωλάς. Ο Π. Ραβούσης συμπληρώνει: "Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από την εικόνα της Παρί και να την υποτιμήσουμε. Εχει παίχτες που έχουν σηκώσει Παγκόσμιο Κύπελλο (Λεονάρντο), μετρούν κάθε χρόνο πολλές συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τους θαυμάσαμε στο EURO '96. "

Δυσμενής η παράδοση

Αυτό όμως δε συνεπάγεται και φόβο. Σε συζητήσεις ο Μπατίστα δε δίστασε να μιλήσει ακόμα και για νίκη, ενώ ο Νικολαϊδης να υποσχεθεί ένα γκολ. Η παράδοση βέβαια με γαλλικές ομάδες είναι δυσμενής αλλά όπως επισημαίνει ο 42χρονος τεχνικός: "Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για επίτευξη των στόχων μας".

Οσο για την παρουσία πολλών μάνατζερ στην εξέδρα "ελπίζω να τους επηρεάσει θετικά. Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δύσκολα μπορείς να διακριθείς ατομικά. Οσοι ψάχνουν, κοιτάνε τι προσφέρεις μέσα από το σύνολο" δήλωσε με νόημα.

Ο Π. Ραβούσης, που ζητάει ιδιαίτερη προσοχή το πρώτο 20λεπτο, δίνει μεγάλη σημασία στο κέντρο. Γι' αυτό δεν αποκλείεται αντί του Κωστή ν' αρχίσει ο Βλάχος. Η ΑΕΚ θα στηριχτεί στις αντεπιθέσεις ποντάροντας στην αμυντική αδυναμία των γηπεδούχων κυρίως από τα άκρα. Θα ξεκινήσουν ακόμα οι Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Μανωλάς, Κωστένογλου, Μαχαιρίδης, Κετσπάγια, Σαβέφσκι, Μπατίστα, Νικολαϊδης.

Η Παρί Σ.Ζ.

Από την πλευρά τους οι οικοδεσπότες βλέπουν το αποψινό παιχνίδι ως τελευταία ευκαιρία διάκρισης αλλά και εφαλτήριο ανάκαμψης. "Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις πρόσφατες αποτυχίες μας", δήλωσε ο Ράι, ενώ ο Ν' Γκοτί πρόσθεσε: "Η Ευρώπη πολλαπλασιάζει την επιθυμία μας για ποδόσφαιρο. Η μόνη διέξοδος στη δυστυχία μας είναι να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

Ο τεχνικός της Παρί, Ρικάρντο Γκόμεζ, επισήμανε: "Η ΑΕΚ είναι ταχύτατη, εκεί πρέπει να τη σταματήσουμε. Δεν είναι μεγάλη, αλλά πολύ καλή ομάδα". Αναμένεται να παρατάξει τους Λαμά, Φουρνιέ, Κένεντι, Ν' Γκοτί, Λεκέν, Κοέ, Λερουά, Λεονάρντο, Ράι, Λοκό, Βαλντέζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ