Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Η παραίτηση του πρύτανη σταμάτησε τις διαδηλώσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Μετά από 106 ημέρες φοιτητικών διαδηλώσεων, ο πρύτανης του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Ντραγκουτίν Βελίσκοβιτς, παραιτήθηκε.

Οι φοιτητές είχαν ανακοινώσει την Τετάρτη ότι ήταν διατεθειμένοι να σταματήσουν τη μαραθώνια εκδήλωση διαμαρτυρίας και ότι θα επέστρεφαν χτες στα μαθήματά τους εάν παραιτηθεί ο πρύτανης. Ο πρύτανης Βελίσκοβιτς είχε πει, από την πλευρά του, ότι θα παραιτηθεί μόνο εάν οι φοιτητές επιστρέψουν στα μαθήματά τους. Γι' αυτό και η χτεσινή απόφαση παραίτησης του πρύτανη αιφνιδίασε τους περισσότερους φοιτητές.

Επεμβάσεις στα ΜΜΕ

Η ανεξάρτητη τηλεόραση του Βελιγραδίου "ΒΚ" μετέδωσε ότι της απαγορεύτηκε από το Σερβικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να εκπέμπει εκτός Βελιγραδίου.

Η "ΒΚ" χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως "την πιο κατάφωρη επίθεση εναντίον της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη Σερβία, που περιορίζει το δικαίωμα πληροφόρησης των Σέρβων πολιτών".

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης "Ζάγιεντο" ανακοίνωσε ότι αφιερώνει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Κυριακή - με την ευκαιρία της 6ης επετείου των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Βελιγράδι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δύο άτομα - στην ελευθερία του Τύπου στη Σερβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ