Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ηρωικό αλβανικό λαό και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης οργανώνει την Τετάρτη 12 Μάρτη στις 6 το απόγευμα η ΕΔΥΕΘ. Καλούνται οι φορείς, οι εργαζόμενοι και οι νέοι με τη συμμετοχή τους να καταδικάσουν το φασιστικό καθεστώς Μπερίσα, που επέβαλαν οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και οι "σύμμαχοί" μας Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές με την ανοχή και στήριξη της ελληνικής πλευράς. Η συγκέντρωση που γίνεται στις 6 το απόγευμα, μπροστά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, θα είναι συμβολή στην απαίτηση να σταματήσει η παραπέρα αποσταθεροποίηση και υπονόμευση της ειρήνης στα Βαλκάνια, στη ματαίωση των σχεδίων διάδοχης πολιτικής λύσης, αντιλαϊκής κατεύθυνσης, από τις ίδιες δυνάμεις, στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας στη βάση του σεβασμού του δικαιώματος κάθε λαού να αποφασίζει για τις τύχες του χωρίς ΝΑΤΟικές επεμβάσεις.

Επίσης το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό καθώς και την έντονη ανησυχία του για τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή. "Οι εργαζόμενοι, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης ξένων δυνάμεων στη γειτονική χώρα, είτε περιβάλλονται με το μανδύα διεθνών οργανισμών είτε όχι. Κάθε τέτοια προσπάθεια ένα μόνο στόχο έχει. Την εδραίωση της κυριαρχίας τους στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και όχι βέβαια την επίλυση των κρίσεων και την ευημερία των χωρών της περιοχής", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Τέλος το ΕΚΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στον αλβανικό λαό και να αντιταχθεί σε ενδεχόμενες εντάσεις και παρεμβάσεις που μπορεί να ανάψουν νέες φωτιές πολέμου στα Βαλκάνια.

Στην Πάτρα

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύηςστον αλβανικό λαό την Τρίτη 11/3 στις 6.30, έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Σε ανακοίνωσή της, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εξεγερμένους Αλβανούς και καταγγέλλει την κυβέρνηση Μπερίσα για τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει στον αλβανικό λαό.

"Το ΝΑΤΟ, η ΔΕΕ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί όλων των χωρών των Βαλκανίων. Ευθύνη όμως έχουν και όλοι οι υπόλοιποι που τους στηρίζουν, όλα τα ελληνικά κόμματα - πλην ΚΚΕ - που μίλησαν για νίκη της δημοκρατίας με την επικράτηση του Μπερίσα, οι εθνικιστικοί κύκλοι που καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, που αμφισβητούν τα ελληνοαλβανικά σύνορα", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" επισημαίνει πως "το λόγο τώρα έχει ο αλβανικός λαός. Κανένα ιμπεριαλιστικό κέντρο να μην παρέμβει στην Αλβανία. Αγωνιζόμαστε για την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τη διάλυσή του. Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ανεξαρτησία τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις ενάντια στην επέμβαση (1997-04-13 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τη στρατιωτική επέμβαση (1997-04-10 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στο μαχόμενο αλβανικό λαό (1997-04-04 00:00:00.0)
Μηνύματα συμπαράστασης στον αλβανικό λαό (1997-03-18 00:00:00.0)
Μήνυμα συμπαράστασης στον αλβανικό λαό (1997-03-14 00:00:00.0)
Στο πλευρό των εξεγερμένων (1997-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ