Κυριακή 9 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
"Ενδιαφέρον" από Ιταλούς και Ρώσους

Η Ιταλία υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού σε συνεργασία και με άλλες χώρες και με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο υπουργός Εξωτερικών, Λαμπέρτο Ντίνι, δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του Αλέκο Μιχαηλίδη, ότι το 1997 θα είναι το έτος της Κύπρου και συμφώνησε στην ανάγκη να αναληφθούν αποτελεσματικές πρωτοβουλίες.

Σε ανακοινωθέν του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι η Ρώμη επιθυμεί, μετά τη λύση του Κυπριακού, την ταχεία ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να εδραιωθεί η μεσογειακή διάσταση της Ενωσης και να καταστούν πιο ομαλές οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκωσία, Γκεόρκι Μουράτοφ, δήλωσε ότι η χώρα του χαιρετίζει όλες τις προσπάθειες για μόνιμη λύση του Κυπριακού, αρκεί να γίνονται μέσα στα πλαίσια και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Ρώσος διπλωμάτης απέφυγε να προσδιορίσει ποια πρέπει να είναι η βάση των συνομιλιών, λέγοντας ότι η περίοδος είναι λεπτή και δεν πρέπει να δημιουργούνται εμπόδια με δηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ