Κυριακή 9 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τιμούν την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Εκδήλωση με συνδιοργανωτές την ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ

Εκδήλωση για τα 54 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, πραγματοποιούν από κοινού η ΚΝΕ Ιωαννίνων και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ ενόψει του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα γίνει στα Λιθαρίτσια την Τετάρτη (12/3) στις 7 το απόγευμα.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, σημειώνεται πως "καλούνται να πάρουν μέρος οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθώς επίσης και όσοι πολέμησαν για μια Ελλάδα λεύτερη κάτω από τη σημαία της ΕΠΟΝ ενάντια στον φασισμό". Οσον αφορά το περιεχόμενο της εκδήλωσης, επισημαίνεται ότι "θα τονιστεί ο ρόλος των ΕΠΟΝιτών που πάλευαν για νιάτα ευτυχισμένα στη χαρά της δημιουργικής ζωής. Ομως ο αγώνας τους θα αποτελεί μια ιστορική μνήμη μόνο αν δε βρει αντάξιους συνεχιστές. Τότε και τώρα, ο ίδιος εχθρός, η ολιγαρχία και ο ιμπεριαλισμός".

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές τονίζουν πως "τα ηρωικά κατορθώματα εκείνης της γενιάς αλλά και ολόκληρη η ιστορία του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού απέναντι στους καταπιεστές, οδηγούν τους αγώνες που γίνονται και τους ακόμα μεγαλύτερους που θα γίνουν για κοινωνική δικαιοσύνη, για να περάσει ο τόπος από το βάρβαρο καταναγκασμό στη δημιουργική ελευθερία, με το ΚΚΕ προς το μέλλον του, το σοσιαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ