Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νέα συνάντηση των υποψηφίων σήμερα

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση αριθμών, με αφορμή τις εκλογές στις οργανώσεις του εξωτερικού

Νέα συνάντηση έχουν σήμερα οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας, προκειμένου να συζητήσουν για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα διαμόρφωσης κοινής πρότασης για τις αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος και το θέμα της θητείας του νέου προέδρου. Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν αφορούν πρόταση του Κ. Καραμανλή να μην εκλεγεί ο νέος πρόεδρος την πρώτη μέρα, αλλά μετά τη λήξη των εργασιών και στο θέμα της θητείας του προέδρου, όπου ο νεαρός βουλευτής διαφωνεί με την τετραετή θητεία και αντιπροτείνει την αλλαγή του μόνο μετά από διαδικασία αμφισβήτησης.

Στο μεταξύ σήμερα λήγει και η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων που πρέπει να συνοδεύεται και από πενήντα υπογραφές συνέδρων. Τα επιτελεία των υποψηφίων επεξεργάζονταν μέχρι το βράδυ τον κατάλογο των συνέδρων. Από το επιτελείο του Γ. Σουφλιά διέρρεε ότι την υποψηφιότητα θα την υπογράφουν όλα τα γνωστά στελέχη που προώθησαν την υποψηφιότητά του, ενώ οι άλλοι δύο υποψήφιοι δε γνωστοποίησαν μέχρι αργά το βράδυ τις προθέσεις τους, αλλά αναμένεται και αυτοί να ρίξουν στη μάχη το "βαρύ πυροβολικό τους".

Το Σαββατοκύριακο έγιναν οι εκλογές συνέδρων στις οργανώσεις του εξωτερικού και κατά την προσφιλή τους τακτική τα επιτελεία όλων των υποψηφίων έδιναν τα δικά τους στοιχεία, που τους εμφάνιζαν όλους πρώτους κατά παράβαση κάθε αριθμητικής λογικής. Ο πόλεμος της αποκλειστικότητας των συνέδρων συνεχίστηκε με τη διαρροή εκατέρωθεν ανακοινώσεων στήριξης διάφορων στελεχών. Συγκεκριμένα σε απάντηση της δήλωσης του προέδρου της Α4 Νομαρχιακής Οργάνωσης Αθήνας, με την οποία στήριζε τον Κ. Καραμανλή, δόθηκε στη δημοσιότητα δήλωση των 8 από τους 9 προέδρους των τοπικών επιτροπών της Α4 Νομαρχιακής και των 13 από τους 17 συνέδρων, οι οποίοι γνωστοποιούν ότι στηρίζουν "με όλες τους τις δυνάμεις τον Μ. Εβερτ". Από την αντιπαράθεση δε λείπουν και τα ευτράπελα, καθώς οργάνωση από τη Γερμανία κατηγόρησε συνεργάτη του Γ. Σουφλιά ότι τους "έβρισε τηλεφωνικώς" κάτι που ο "δράστης" αρνείται.

Την ίδια στιγμή το επιτελείο του Κ. Καραμανλή επέλεξε τη μέθοδο της διαρροής "νόν πέιπερ" (ανυπόγραφων ανακοινώσεων) σύμφωνα με τα οποία τον ανεψιό του ιδρυτή της ΝΔ υποστηρίζει "η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ" κάτι που αποδεικνύει ότι "μόνο ο Κ. Καραμανλής μπορεί να καταστήσει και πάλι τη ΝΔ ισχυρή και δυνατή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ