Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΔΡΑ
Ξενοδοχείο χωρίς τον "ξενοδόχο"

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο οφείλει να αντισταθεί στα σχέδια της πολυεθνικής "Virgin", να αλλοιώσει το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον της Υδρας

"Σαν έτοιμος από καιρό" ο πολυεθνικός όμιλος επιχειρήσεων "Virgin" ανακοίνωσε θριαμβευτικά ότι ετοιμάζεται να χτίσει ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Υδρα,δίπλα στον οικισμό Καμίνι. Λογάριασε χωρίς τον "ξενοδόχο", που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.Εκτός αν η βεβαιότητα της αγγλικής πολυεθνικής βασίζεται σε άνωθεν εγγυήσεις... Σημειώνουμε ότι πριν ένα μήνα, περίπου, εκπρόσωποι της εταιρίας συναντήθηκαν με τον υπουργό Πολιτισμού και του ανακοίνωσαν το μεγαλόπνοο σχέδιό της. Εξάλλου, εκπρόσωπος της εταιρίας προσέλκυσης κεφαλαίων ΕΛΚΕ, προ καιρού επισκέφτηκε το διευθυντή της εταιρίας στην Αγγλία, Ρίτσαρντ Μπράνσον, ώστε να τον πείσει να μεταφέρει στην Ελλάδα μεγάλο τμήμα των οικονομικών του δραστηριοτήτων!

Εκκρεμεί, όμως, η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του '96, στη διάρκεια συνεδρίασης, οι Διευθύνσεις Προϊστορικών - Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων είχαν καταθέσει αρνητική εισήγηση.Εξάλλου, είχε αποφασιστεί η σύσταση Επιτροπής,ώστε να μελετήσει και να προτείνει όρους χρήσεις γης στην Υδρα,αφού κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει πλαίσιο, βάσει του οποίου θα αντιμετωπίζονται όλα τα ζητήματα που αφορούν στην προστασία του νησιού. Τότε είχαν εκφραστεί από τα μέλη του ΚΑΣ έντονες ανησυχίες για το μέλλον της Υδρας και τις δεκάδες άναρχες παρεμβάσεις, αφού μία ενδεχόμενη άδεια στη "Virgin" θα άνοιγε και άλλων τις ορέξεις. Ηδη υπάρχει αίτημα για ανέγερση ξενοδοχείου στην πίσω πλευρά της Υδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή που μελέτησε τους όρους χρήσεις γης, με βάση την κήρυξη του νησιού σε προστατευόμενο ιστορικό και αρχαιολογικό τόπο,θα παρουσιάσει τις προτάσεις της περί τα τέλη του Μάρτη,οπότε το ΚΑΣ θα πάρει την τελική του απόφαση.

Δ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ