Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΗΣ
Πειρατικό γκαζάδικο το "Ευγενία"!

Αποκαλυπτικές καταγγελίες των σωματείων των εργαζομένων στο κρεματόριο της Ζώνης, ρίχνουν στο κενό τις προσπάθειες "κουκουλώματος"

"Προδιαγεγραμμένο έγκλημα" χαρακτηρίζουν την τραγωδία στο πλοίο "Ευγενία", ιδιοκτησίας Αλέξανδρου Μπούφη,με ανακοίνωσή τους τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και καταγγέλλουν ότι το πλοίο δεν ήταν νερουλάδικο, όπως σκόπιμα το χαρακτηρίζουν για να προκαταλάβουν το πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά μετέφερε παράνομα φορτία πετρελαίου!

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι "στο ΦΟΡΜΠΙΚ (πλωριά δεξαμενή) του πλοίου έχει θερμαντικά: α) ΧΙΤΙΝΓΚ ΚΟΪΤΣ για να μεταφέρουν παράνομα φορτία πετρελαίου. β) Στα αμπάρια του υπήρχε διπλό τοίχωμα ΝΤΑΜΠΛΕΡ, στον πάτο και εκεί υπάρχουν υπολείμματα πετρελαιοειδών από μεταφορά τέτοιου φορτίου"! Και ερωτούν: Με αυτά τα δεδομένα, ποια υπηρεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είχε δώσει άδεια να ταξιδεύει αυτό το νερουλάδικο - γκαζάδικο πειρατικό;".

Επιπλέον, τονίζουν ότι στο συγκεκριμένο πλοίο γίνονταν εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες και βαφές στα αμπάρια ταυτόχρονα, χωρίς: Να έχει γίνει έλεγχος αερίων από χημικό. Να έχουν εκδοθεί άδειες στα συνεργεία για επισκευές ελασματουργικές, σωληνουργικές με χρήση φλόγας και άδειες καθαρισμού και βαφών. Την παρουσία τεχνικού ασφαλείας, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Υπογραμμίζουν ότι και για αυτό το έγκλημα υπεύθυνη είναι η κυβερνητική πολιτική που εξασφαλίζει άναρχη λειτουργία της Ζώνης.

Τα σωματεία απαιτούν: Την παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων. Την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων που διαπιστωμένα εκτελούσαν παράνομες εργασίες. Τη θεσμοθέτηση αυστηρών μέτρων και διατάξεων, ώστε να αναγκαστούν οι εργολάβοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Την εκκαθάριση του μητρώου εργοδοτών. Ουσιαστικό έλεγχο των μέτρων ασφαλείας και οι λιμενικές αρχές και οι Επιθεωρήσεις Εργασίας να παίξουν το ρόλο τους. Να γίνει πράξη η συμπληρωματική κατάρτιση και εκπαίδευση στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας. Να θεσμοθετηθεί άμεσα η επαγγελματική ταυτότητα. Να εξοπλιστεί και να λειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Υγείας στο Πέραμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ