Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατακραυγή!

ΕΣΑΚ: Αποτρόπαιο έγκλημα. ΓΣΕΕ: "Οχι" στην εργοδοτική ασυδοσία. Αντιδράσεις καταδίκης και από άλλα συνδικάτα

Το τραγικό δυστύχημα του περασμένου Σαββάτου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από συνδικαλιστικές οργανώσεις, που καταγγέλλουν σαν υπεύθυνους κυβέρνηση και εργοδότες.

"Αποτρόπαιο έγκλημα, που φέρνει τη σφραγίδα της ασυδοσίας της εργοδοσίας" χαρακτηρίζει το δυστύχημα με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΑΚ.Επισημαίνει ότι οι εργοδότες αποθρασύνονται από την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που στο όνομα του κέρδους και της ελεύθερης αγοράς έχουν αποκτήσει δικαιοδοσία ζωής και θανάτου επάνω στους εργαζόμενους,χωρίς να δίνουν λόγο πουθενά. Η παντελής - συνεχίζει - έλλειψη προστατευτικών μέτρων, καταστάσεων προσωπικού στο χώρο του ατυχήματος και η ουσιαστική ανυπαρξία των Επιθεωρήσεων Εργασίας επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Τέλος καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική αυτή και την ασυδοσία των εργοδοτών, που φέρνουν τις εργασιακές σχέσεις στο Μεσαίωνα.

Την πρωτοφανή έλλειψη μέτρων προστασίας και ελέγχου στη Ζώνη καταγγέλλει η ΓΣΕΕ και επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της εργοδοσίας και των κρατικών υπηρεσιών, που εδώ και χρόνια με την αδιαφορία τους και την ασυδοσία τους είναι πρόξενοι ατυχημάτων με ανθρώπινα θύματα, όπως αυτό του περασμένου Σαββάτου. Η Συνομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία "να πάρουν επιτέλους μέτρα και να προχωρήσουν σ' εκείνους τους ελέγχους, που στο μέλλον θα αποτρέψουν παρόμοια θλιβερά περιστατικά".

Το τραγικό δυστύχημα στα Ναυπηγεία Κελαϊδή φέρνει για μια ακόμα φορά στην επικαιρότητα τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ζώνη Περάματος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Περάματος και τονίζει πως "θεωρούμε ηθικούς αυτουργούς την ανεργία και την κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών".

Το τραγικό δυστύχημα στο πλοίο ΕΥΓΕΝΙΑ έρχεται να επιβεβαιώσει την άσχημη κατάσταση σε πλοία και επισκευαστικές μονάδες, επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και υπογραμμίζουν τις ευθύνες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και συνολικά της κυβέρνησης, που "στηρίζουν και διευθύνουν την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου και ιδιαίτερα του εφοπλιστικού, με θύματα τους εργαζόμενους".

Την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που "προστατεύει" την εγκληματική δράση των εφοπλιστών, που εκτός των άλλων έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους εργάτες, καταγγέλλει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων της Ζώνης και στην πάλη τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και σταμάτημα του φόρου αίματος.

Την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το δυστύχημα στο Πέραμα, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία συμβάλλει στην έξαρση των ατυχημάτων, ζητά με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ