Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ποινική δίωξη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών και παράνομη εκτέλεση εργασιών ασκήθηκε εναντίον του ιδιοκτήτη του ναυπηγείου, στο οποίο καθελκύστηκε το μοιραίο πλοίο, Βαρδή Κελαϊδή,ο οποίος οδηγήθηκε την Κυριακή στον εισαγγελέα.

Ο Κελαϊδής αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος και η δικογραφία επιστράφηκε στο Λιμεναρχείο για να συμπληρωθεί με την πραγματογνωμοσύνη των εμπειρογνωμόνων και τα υπόλοιπα στοιχεία της υπόθεσης.

Τις ίδιες κατηγορίες, αντιμετωπίζουν ο πλοιοκτήτης Αλέξανδρος Μπούφης,ο εργολάβος του συνεργείου βαφών Παναγιώτης Φιντάνης,ο εργολάβος Δημήτρης Μεταξάς και ο πλοίαρχος Παναγιώτης Βρυώνης.Οι τρεις πρώτοι έχουν φροντίσει να εξαφανιστούν για να μη συλληφθούν, όσο διαρκεί το Αυτόφωρο, ενώ ο πλοίαρχος, που τραυματίστηκε στο δυστύχημα, νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά.

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε, εξάλλου, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και μέχρι να ολοκληρωθεί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Λιμενικού Περάματος, αντιπλοίαρχος Α. Λιλάκος και ο υποδιοικητής, υποπλοίαρχος Π. Φεργαδιώτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ