Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1 - 0
Παλιά του τέχνη...

Τρία λεπτά πριν τη λήξη ο Κ. Φραντζέσκος "κάρφωσε" την παλιά του ομάδα και κράτησε ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι αλλά άστοχοι

"Παλιά μου τέχνη κόσκινο". Με το συνήθη τρόπο ο Κ. Φραντζέσκος... μάδησε το τριφύλλι και τις ελπίδες του για θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Επί 87 οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν μη γίνει φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής. Ομως ο Φραντζέσκος είχε άλλη γνώμη. Το κέρδισε και... απλά έκανε το 1 - 0. "Ξέραμε το πρόβλημα που δημιουργούν τα φάουλ του Φραντζέσκου. Προσπαθήσαμε να τ' αποφύγουμε, ένα δεν το καταφέραμε και το πληρώσαμε" συνόψισε ο Ζάετς.

Στη συμπρωτεύουσα έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι. Αμφότεροι οι αντίπαλοι ήθελαν τη νίκη και την κυνήγησαν. Υπήρχε πάθος, δύναμη αλλά και νευρικότητα. Χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Μάλιστα η πιο κλασική, ήταν αυτή που κατά τον Αναστασιάδη έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ. Στο 63 από μπαλιά του Κόλα ο Γεωργιάδης μπήκε μόνος του και πλάσαρε τον εξερχόμενο Μιχόπουλο. Ομως λίγο πριν τη γραμμή ο Τασιόπουλος πρόλαβε να διώξει.

Ο δικέφαλος από νωρίς εμφάνισε αμυντικά κενά και ο Αναστασιάδης αναγκάστηκε να περάσει τον Ζαγοράκη λίμπερο. Ετσι όμως χάθηκε δύναμη στο κέντρο και τα προβλήματα μεταφέρθηκαν εκεί. Επίσης, όπως ανέφερε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ: "Είχαμε πρόβλημα στην επίθεση γιατί δεν μπορούσαμε να σπάσουμε τη συμπαγή άμυνα του ΠΑΟ". Πάντως κάποιες ευκαιρίες έχασε κυρίως από τις επεμβάσεις του Βάντσικ. Από την άλλη, οι "πράσινοι", σαφώς βελτιωμένοι συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια, πλήρωσαν την αστοχία τους.

Εκτός από τη φάση που ήδη αναφέραμε παραπάνω είχε 3 - 4 ακόμα, με καλύτερη στο 27. Σε γύρισμα του Κόλα ο Μιχόπουλος διώχνει, η μπάλα κοντράρει στο Βαζέχα και την κατεύθυνση της προς τα δίχτυα σταματάει με "ψαλίδι" ο Τασιόπουλος. Ομως η μπάλα καταλήγει στον Γεωργιάδη, το σουτ του οποίου λίγο πριν τη γραμμή απέκρουσε ξανά ο Τασιόπουλος.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης χαρακτήρισε σπουδαίο γεγονός "τη νίκη επί Αθηναϊκής ομάδας μετά από καιρό", προσθέτοντας πως "το πρέσινγκ των παιχτών μου ανάγκασε τον ΠΑΟ σε λάθη". Ο Ζάετς παραδέχτηκε πως η διαφορά από ΑΕΚ, Ολυμπιακό είναι μεγάλη, εξέφρασε όμως την πεποίθηση πως οι "πράσινοι" δε χάνουν την τρίτη θέση. Ο Σπύρος Μαραγκός που αγωνίστηκε για πρώτη φορά κατά της παλιάς του ομάδας δήλωσε: "Πριν από το παιχνίδι ένιωθα περίεργα. Οταν όμως μπαίνεις στο γήπεδο, μ' αυτό τον κόσμο, όλα περνάνε στο παρελθόν".

Ο διαιτητής Παπαδάκος ήταν άριστος. "Κιτρίνισε" τους Ζαγοράκη, Κολιτσιδάκη, Μαλέκο, Γκούμα.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος, Καπετανόπουλος (46 Πίρβου), Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ντινκόφσκι, Ζαγοράκης, Φραντζέσκος, Βρύζας (65 Ινεμπολίδης), Τουρσουνίδης (80 Ζαφειρίου), Μαραγκός.

ΠΑΟ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Νασιόπουλος (56 Καπουράνης), Κόλα, Βαζέχα, Μαλέκος (79 Λυμπερόπουλος), Γκούμας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ