Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Κοντοί εναντίον ψηλών

... στην πρώτη μεγάλη παράσταση Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού (21.00) για μια θέση στο φάιναλ φορ της Ρώμης

"Αυτή η μονομαχία δεν μπορούσε να αποφευχθεί, αφού ακόμη κι αν προκρίνονταν οι δύο ομάδες στη Ρώμη, πάλι μεταξύ τους θα έπαιζαν με στόχο τον τελικό". Τάδε έφη Ντ. Ιβκοβιτς. Αλλο όμως να έχεις σίγουρα μια ομάδα στο φάιναλ φορ, κι άλλο εκ του ασφαλούς να εκπροσωπείται το ελληνικό μπάσκετ στον τελικό. Εχοντας όμως υπόψη τη συμπεριφορά των οπαδών των δύο ομάδων στα φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ και της Σαραγόσα, είναι προτιμότερο που οι "αιώνιοι" θα λύσουν τις όποιες διαφορές τους επί ελληνικού εδάφους, και μάλιστα χωρίς μεταφορά οπαδών.

Ο Παναθηναϊκός λόγω έδρας έχει τον πρώτο λόγω στα προγνωστικά, όχι όμως και τον τελευταίο. "Κι εμείς έχουμε ανεβάσει τελευταία την απόδοσή μας, κι απόδειξη, οι δύο εκτός έδρας νίκες με την Παρτιζάν", δήλωσε χτες ο Ντ. Ιβκοβιτς, o οποίος σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του Μπ. Μαλίκοβιτς, δεν αρνήθηκε να μιλήσει για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο ομάδων. "Η ψυχολογία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Από πλευράς τακτικής δε νομίζω ότι μπορούν να υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις. Το πιο πιθανό είναι να κριθούν όλα σε χαμηλό σκορ, με δυνατές άμυνες και μάχες κάτω από τα καλάθια. Από την πλευρά μας στοχεύουμε σε μια πιεστική άμυνα στα τρία τέταρτα του γηπέδου, απέναντι στην καλύτερη περιφέρεια της Ευρώπης", υπογράμμισε. Οσον αφορά το πλεονέκτημα της έδρας, ο προπονητής του Ολυμπιακού άφησε την απάντησή του για μετά το τέλος του αγώνα. "Περιμένουμε μια καυτή έδρα. Στο Βελιγράδι αντιμετωπίσαμε τα ίδια, αφού το γήπεδο είχε γεμίσει δύο ώρες πριν από την έναρξη. Ολοι θέλουν τον κόσμο κοντά τους, αλλά αν δεν έχουμε άλλη επιλογή δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Το αν θα παίξει ρόλο η έδρα και ο κόσμος, είναι ένα ερωτηματικό την απάντηση του οποίου θα την ξέρουμε μετά το παιχνίδι" συμπλήρωσε.

Ο Παναθηναϊκός με όπλο την έδρα και την πολύ καλή του περιφέρεια, θα προσπαθήσει να πάρει προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού. Οπως και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, σημείο κρίσεως θα είναι η ευστοχία από τα 6.25μ. Αν οι "πράσινοι" σουτάρουν με ποσοστά ευστοχίας πάνω από 40%, θα είναι και ουσιαστικά το μεγάλο φαβορί. Ο Ολυμπιακός υπερέχει κοντά στη ρακέτα, αλλά ο Μπ. Μαλίκοβιτς δεν ανησυχεί. "Οι τρεις ψηλοί του Ολυμπιακού συνιστούν πλεονέκτημα μόνο στα χαρτιά" υπογράμμισε. Ο Μαρτίνεθ με τον Οικονόμου αναμένεται να σηκώσουν το μεγάλο βάρος, ενώ ο Νουόσου θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό του Αμίτσι. Από την πλευρά του ο Ντ. Ιβκοβιτς χαρακτήρισε ως το πιο ευχάριστο νέο για την ομάδα του, την παρουσία των Νάκιτς, Γκρέι στις προπονήσεις της βδομάδας.

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21.00 με διαιτητές τους Μπετανκόρ (Ισπανία), Γκασπερίν (Γαλλία) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το "Super sport".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ