Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΗΣ - ΤΟΦΑΣ 66 - 77
"Χαρακίρι" στο Αλεξάνδρειο

Η ομάδα του Λ. Σούμποτιτς, αγνώριστη, έχασε από τους Τούρκους και έτσι η ρεβάνς στην Προύσα ίσως είναι μια τυπική διαδικασία

Οδυνηρή ήττα υπέστη χτες ο Αρης από την τουρκική Τόφας με 66 - 77 και έτσι το όνειρο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς απομακρύνθηκε από τη Θεσσαλονίκη ως την... Προύσα. Εκεί την άλλη Πέμπτη το έργο των παικτών του Λευτέρη Σούμποτιτς είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Η ανατροπή της διαφοράς θα μοιάζει σαν... όγδοο θαύμα.

Η... κακή μέρα για την ελληνική ομάδα φάνηκε από νωρίς. Το ματς καθυστέρησε να αρχίσει μισή ώρα, αφού ο ηλεκτρονικός πίνακας έπαθε... μπλακ άουτ. Αυτό είχε αποτέλεσμα ο αγώνας να αρχίσει και να τελειώσει με χρονόμετρο χεριού και... ντελάλη που σε κάθε καλάθι έδινε το χρόνο και το σκορ. Αλλοτινές μου εποχές...

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά, φάνηκαν διαβασμένοι και έδωσαν "χώρο" στον Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ. Παράλληλα όμως ο "πανούργος" κόουτς της Ατίλα Τσακμάκ "στραγγάλισε" με πιεστική άμυνα την περιφέρεια των κιτρινόμαυρων που είχε τραγικά ποσοστά. Μέχρι να καταλάβει ο Σούμποτιτς τι είχε συμβεί, οι Τούρκοι είχαν πάρει μια διαφορά 9 πόντων που συντηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (27 - 38).

Στην επανάληψη η μερική αφύπνιση του Μάριο Μπόνι έδωσε μια ανάσα στην επίθεση του Αρη σε συνδυασμό με τα κρίσιμα τρίποντα του "ξεχασμένου" Ντίνου Αγγελίδη. Η διαφορά μειώθηκε στη μέγιστη τιμή (63 - 67 2.13 πριν από το τέλος) όμως οι Τούρκοι είχαν καθαρό μυαλό και όχι μόνο κράτησαν τη διαφορά αλλά την εκτόξευσαν στους 11 πόντους με τη λήξη του παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 12.34 πριν το τέλος ο αγώνας διακόπηκε από τους διαιτητές γιατί έπεσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Μπετανκόρ, Γκασπερίν πήγαν στα αποδυτήρια και αφού πήραν διαβεβαιώσεις από τον Τσέχο παρατηρητή διαιτησίας και ουσιαστικά δικαστή του ματς Λ. Κοτλέμπα, συνέχισαν... Πιθανή τιμωρία προ των πυλών.

Από τον Αρη διασώθηκαν οι Ορτίθ, Αγγελίδης. Δε βοήθησαν όσο έπρεπε οι Μπόνι, Λιαδέλης, ενώ ο Σάκλφορντ ήταν απογοητευτικός.

Στο στρατόπεδο της Τόφας, Αλάνοβιτς, Γκρίφιθ και Κονούκ έκαναν τη ζημιά. ΑΡΗΣ: Ορτίθ 19, Λιαδέλης 11, Σιούτης 5 (1τρ.), Ναχάρ 1, Αγγελίδης 8 (2τρ.), Σάκλφορντ 6, Μπόνι 16, Σταυρακόπουλος, Φλώρος.

ΤΟΦΑΣ: Αλάνοβιτς 10 (1τρ.), Μπας 12 (1τρ.), Ρότζερς 10, Κονούκ 16, Τοπασκάλ 4 (1τρ.), Αβντιτς 6, Γκρίφιθ 19.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ