Πέμπτη 27 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ 4 - 1
Αγχώδης... θρίαμβος

Τα χρειάστηκαν οι Πειραιώτες μέχρι να φτάσουν στην τεσσάρα. Πολύ καλή εμφάνιση από το συγκρότημα του Γιάτσεκ Γκμοχ

Πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό 4 - 1 επικράτησε ο Ολυμπιακός του Ιωνικού και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η λέξη αποτελεσματικότητα ήταν το κλειδί για τη χτεσινή νίκη των ερυθρολεύκων, αφού στις 4 ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν μέχρι το 20' ήδη τα μάτριξ του σταδίου Καραϊσκάκη έγραφαν 2 - 0. Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 3' ο Αλέκος Αλεξανδρής ύστερα από ασίστ του Κακλαμάνου άνοιγε το σκορ. Ο Ροδίτης στο 17' διπλασίασε τα γκολ ύστερα από πάσα του Γιαννακόπουλου. Από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες φάνηκαν να υποτιμούν τον αντίπαλο που "χτύπησε" στο 25' με πλασέ του Φρούσου για να διαμορφωθεί το 1 - 2. Η συνέχεια βρήκε τους Νικαιώτες να ισορροπούν το παιχνίδι και οι αντεπιθέσεις τους να είναι φαρμακερές. Η ανακούφιση για τον Μπάγεβιτς ήρθε στο 75' όταν ο Φίλης εντελώς αψυχολόγητα ανέτρεψε τον Καραπιάλη. την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Στο φινάλε του αγώνα ο Σφακιανάκης πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με τα χρώματα του Ολυμπιακού και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Καλή η διαιτησία του Βολιώτη Αμπελάκια, κιτρίνισε τους: Πασσαλή, Κλάεβιτς, Παχατουρίδη, Δεληγιάννη και Φίλη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Καραπιάλης (85' Σφακιανάκης), Πασσαλής, Γιαννακόπουλος, Κακλαμάνος, Αλεξανδρής (60' Ανατολάκης), Γκόγκιτς (80' Καλύκας), Γεωργάτος.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Γιουργούσης, Φίλης, Παχατουρίδης (68' Μπέκος), Κλάεβιτς, Ξανθόπουλος, Σταματής, Νταρακλίτσας (46' Δεληγιάννης), Τσιαντάκης, Φρούσος, Αντριόλι, Μπρούστερ (73' Οτιτζι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ