Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οι μεταλλεργάτες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις

ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ.-

Συνέχισαν και χτες τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της γερμανικής μονάδας χαλυβουργίας "Κρουπ". Περίπου 10.000 εργαζόμενοι συνέχισαν για δεύτερη μέρα την απεργία τους στις πόλεις Ντόρτμουντ, Μπότσουμ και Σίγκεν, ζητώντας από τη διοίκηση να τους εγγυηθεί πως δε θα γίνουν μαζικές απολύσεις, όταν γίνει η συγχώνευση της επιχείρησης αυτής με την "Τίσεν".

Πάντως χτες, το διοικητικό συμβούλιο της "Τίσεν" ενέκρινε τη συγχώνευση της επιχείρησης με την "Κρουπ", ενέργεια που θα δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες χαλυβουργικές μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη.

Οι δύο επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει πως η συγχώνευση θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλιά τους μέχρι και 8.000 εργαζόμενοι, περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού, μέχρι το 2001. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως έτσι και αλλιώς μια τέτοια κίνηση είχε προγραμματιστεί και χωρίς τη συγχώνευση των δύο επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοπική γερμανική κυβέρνηση λειτούργησε τελικά ως μεσολαβητής στις επιχειρηματικές διαβουλεύσεις για τη συνένωση των δύο κορυφαίων γερμανικών μονάδων της χαλυβουργίας.

Από την πλευρά τους, οι εμπλεκόμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν γραπτές εγγυήσεις ότι δε θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων κατά τη διαδικασία της συγχώνευσης και προειδοποίησαν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προκληθούν "εκρηκτικές" εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ