Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Εγκληματική αδιαφορία και ασυδοσία

Πρωτοβουλίες στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων θα πάρει η ΓΣΕΕ

Μετά και από τα "πρόσφατα συχνά θανατηφόρα ατυχήματα σε διάφορους χώρους εργασίας", η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ,διαπιστώνει την "εγκληματική αδιαφορία από την πλευρά της εργοδοσίας για την προστασία των εργαζομένων",στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας, καθώς "η λήψη των σχετικών μέτρων είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη".

Η ΕΕ της ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την "ασύδοτη δράση των εργοδοτών", επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των άθλιων συνθηκών εργασίας στους χώρους δουλιάς.

Επίσης ζητά την ενίσχυση της παρουσίας συνδικαλιστικών οργάνων στην ελεγκτική διαδικασία και διαπιστώνει ότι η κατάσταση των Επιθεωρήσεων Εργασίας χαρακτηρίζεται από ανεπάρκειες σε ανθρώπινο - επιστημονικό - ελεγκτικό προσωπικό, τις οποίες και θα αναδείξει η ΓΣΕΕ διεκδικώντας αρμοδιότητες για τους ελεγκτές και δυνατότητα επιβολής σημαντικών κυρώσεων.

Εκτός από τα παραπάνω, η ΕΕ της ΓΣΕΕ, θα ζητήσει να επιβάλλεται πρόσθετη ασφαλιστική επιβάρυνση στους εργοδότες που έχουν συχνότητα στα ατυχήματα, καθώς και αστική ευθύνη των εργοδοτών "για να σταματήσει η κοροϊδία" και το βάρος να μην το επωμίζονται μόνο οι εργαζόμενοι και οι ασφαλιστικοί τους οργανισμοί όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν "να προστίθενται συνεχώς και νέοι εργαζόμενοι - θύματα αυτής της ασυδοσίας και της ανεπάρκειας μέτρων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ