Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η συνέλευση της "Τρίαινας"

Να καταψηφίσουν τον απολογισμό καλεί τους εργαζόμενους η "Εργοστασιακή Επιτροπή"

Πραγματοποιείται σήμερα στις 10 το πρωί, η ετήσια απολογιστική συνέλευση του σωματείου "ΤΡΙΑΙΝΑ" των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.Να καταψηφίσουν τον απολογισμό της πλειοψηφίας καλεί τους εργαζόμενους, με ανακοίνωσή της, η "Εργοστασιακή Επιτροπή".

Η παράταξη - τονίζεται στην ανακοίνωση - καλεί σε καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού γιατί: Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) μετέτρεψε το σωματείο από όργανο πάλης των εργαζομένων σε υπερασπιστή των συμφερόντων της πολυεθνικής και φερέφωνο της κυβερνητικής πολιτικής. Συμφώνησε στην εφαρμογή της διπλής ειδικότητας, στις περικοπές βαρδιών και ελέγχων, βάζοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και εγκαταστάσεις. Αποδέχτηκε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, με βάση τα "ψίχουλα" τις πολυεθνικής για αυξήσεις 3%+3,5%, με ταυτόχρονη μείωση των επιδομάτων κατά 1,5%. Οργάνωσε απεργοσπαστικό μηχανισμό στην απεργία της ΓΣΕΕ. Αρνήθηκε την πρόταση για δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής ελέγχου, με στόχο να χτυπηθεί το κύκλωμα των εργολάβων και η "μαύρη εργασία".

Η παράταξη, για πρώτη φορά μετά το '83, καλεί τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν και τον οικονομικό απολογισμό, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει σωστή διαχείριση και διαφάνεια, όσον αφορά τα οικονομικά της "ΤΡΙΑΙΝΑΣ".

Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του ΔΣ αρνήθηκε την πρόταση της "Εργοστασιακής" η ψηφοφορία να γίνει με καταστάσεις, ώστε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ