Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΗΝ ΒΩΞΙΤΕΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Απολύσεις με κυβερνητικές "πλάτες"

Καταγγελία της ΚΟ του ΚΚΕ

Στις 50 έχουν φτάσει μέσα σε δυο μήνες, οι απολύσεις από το συγκρότημα "ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης" (πρώην Βωξίτες Παρνασσού), ενώ αναμένεται και νέο "κύμα" απολύσεων. Με απόφαση της κοινότητας Προσηλίου και με συμμετοχή εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς και προχτές Δευτέρα αποκλεισμός του δρόμου προς το εργοτάξιο στο ύψος του χωριού Βίνιανη.

Τις απολύσεις που οφείλονται "στην ακόρεστη δίψα του συγκροτήματος για μεγαλύτερα κέρδη", αλλά και στη στάση της κυβέρνησης που μέσω του υφυπουργού Εργασίας, Χ. Πρωτόπαππα,στηρίζει τα αντεργατικά σχέδια του Κυριακόπουλου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Μεταλλείων του ΚΚΕ.

Οπως επισημαίνει, "την ίδια στιγμή που στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούνταν τριμερής συνάντηση για το θέμα, οι απολύσεις έπεφταν βροχή. Η επιχείρηση αρνήθηκε να ανακοινώσει πού θα πάει η κατάσταση, τον αριθμό των απολύσεων, αποδεχόμενη όμως ότι κέρδη υπάρχουν".

Η ΚΟ καταγγέλλει, επίσης, ότι "ο υφυπουργός Εργασίας, σαν γνήσιος εκπρόσωπος υπουργείου της εργοδοσίας, έκανε προτάσεις για εθελούσια έξοδο, ακόμη και με λίστες και σε προσωπικό επίπεδο, δηλαδή απολύσεις - "αυτοκτονίες". Εφτασε στο σημείο να βάλει ζήτημα περικοπής των όποιων αυξήσεων είναι να δοθούν για το '97, ώστε να μειωθεί το κόστος για να γλιτώσουν δήθεν κάποιοι την απόλυση".

Τέλος υπογραμμίζει ότι "μόνο ένα μένει στο λαό της Φωκίδας. Να συντονιστούν οι μαζικοί φορείς του νομού, με τους δήμους, τη νομαρχία και τα συνδικάτα, ώστε πλέον το πρόβλημα επιβίωσης της Φωκίδας να προβληματίσει το σύνολο της χώρας. Η σύγκρουση με το μεταλλευτικό συγκρότημα και με την αδιάφορη κυβέρνηση, πρέπει να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ