Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Ζητά κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!

ΤΕ Λασιθίου της ΕΣΑΚ: Ως εδώ!

Την κατάργηση της αργίας της Κυριακής για όλα τα καταστήματα του νομού αποφάσισε να ζητήσει από τους αρμοδίους το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου!Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Λασιθίου της ΕΣΑΚ,στην οποία καλεί το ΕΚΛ να αναλογιστεί τις ευθύνες που αναλαμβάνει.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα: "Αλήθεια, η διοίκηση του ΕΚΛ ρώτησε τους εμποροϋπάλληλους και τους άλλους εργαζόμενους; Ρώτησε τους μικρέμπορους αν αντέχουν χωρίς αργία κάθε βδομάδα; Ρώτησε τους τραπεζοϋπαλλήλους και τις άλλες υπηρεσίες που σίγουρα θα είναι τα επόμενα θύματα αυτής της πρότασης; Η μήπως πρέπει να περάσει των "Κωτσόβολων" και μάλιστα με εισήγηση των εργαζόμενων;".

"Αντί το Εργατικό Κέντρο να λύνει τα χέρια στους εργοδότες - συνεχίζει η ανακοίνωση - καλά θα κάνει να οργανώσει τους αγώνες της τάξης μας για τα προβλήματα και τα αιτήματα που όλοι γνωρίζουμε. Αρκετά βάλτωσε το συνδικαλιστικό μας κίνημα με παρόμοιες ...ιδέες και προτάσεις, αρκετά εισοδήματα και δικαιώματα χάσαμε χωρίς αντίσταση. Ως εδώ!".

Η Τοπική Επιτροπή Λασιθίου της ΕΣΑΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να δραστηριοποιηθούν όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί - όπως σημειώνει - "φαίνεται ότι εκτός από τις επιθέσεις της "Λευκής Βίβλου" και των κυβερνήσεων, τώρα πρέπει να προλαβαίνουμε και τις... ιδέες των συνδικαλιστικών οργάνων μας!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ