Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θρασύτατη πρόκληση κατασκευαστών

Απειλούν με "λοκ άουτ" από 31 Μάρτη και ζητάνε επιστροφή στο καθεστώς της εισφοροκλοπής σε βάρος των οικοδόμων και του ΙΚΑ!

Με "κλείσιμο" των οικοδομών πανελλαδικά από τη Δευτέρα 31 Μάρτη και για ένα μήνα, απειλούν οι εργολάβοι - κατασκευαστές, εκβιάζοντας για κατάργηση του αντικειμενικού τρόπου ασφάλισης στις οικοδομές και επιστροφή ουσιαστικά στις "καλές εποχές" της εισφοροκλοπής σε βάρος των οικοδόμων, αλλά και του ΙΚΑ!

Σε χτεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών, Κ. Δελλαπόρτας,χαρακτήρισε "χαράτσι" τον αντικειμενικό τρόπο ασφάλισης, ισχυριζόμενος ότι οδηγεί σε "αφανισμό" τους κατασκευαστές και ζήτησε τη μείωση του συντελεστή των ενσήμων από 1,5 ένσημα ανά τετραγωνικό μέτρο, που ισχύει σήμερα, σε ένα ένσημο. Αναφέρει, δε, ότι η απόφαση για κλείσιμο των γιαπιών πάρθηκε γιατί "παρά τις έντονες προσπάθειές μας να έρθουμε σε κάποια συνεννόηση με την κυβέρνηση να ρυθμίσει το συντελεστή σε πραγματικά μεγέθη, στάθηκε αδύνατον".

Να υπενθυμίσουμε ότι τη μείωση του συντελεστή είχε επιχειρήσει πριν τρεις μήνες να προωθήσει η ίδια η διοίκηση του ΙΚΑ με την κάλυψη της κυβέρνησης σε έκτακτη συνεδρίασή της. Η συνεδρίαση αυτή αναβλήθηκε μετά την άμεση παρέμβαση εκατοντάδων οικοδόμων που κατέλαβαν το υπουργείο Εργασίας. Αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τη σοβαρή αυτή κατάκτηση του κλάδου είναι οι οικοδόμοι. Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί τους οικοδόμους να παρουσιάζονται καθημερινά στα γιαπιά και να απαιτούν να δουλέψουν. Σε πρόσφατη επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας καταγγέλλει τη στάση των εργολάβων που απειλούν με παράνομο "λοκ άουτ" και τον καλεί "να μην ενδώσει στις πιέσεις των κατασκευαστών, γιατί αυτό σημαίνει γύρισμα στο αλισβερίσι, στο κλέψιμο της ασφάλισης των οικοδόμων, στο κλέψιμο και τη μείωση των οικονομικών του ΙΚΑ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ